Viljestyrka

På väg från lektionen kom den gnagande känslan i magen. Något var på gång, och borta vid den långa raden skåp satt "de", alldeles för nära hennes skåp. Alla tre tystnade dessutom när hon närmade sig.
Det här är inte bra, hann hon tänka innan hon kom fram och såg hur hennes skåp var nedklottrat och dörren insparkad. "De" satt och spanade förväntansfullt, och hon fick använda all sin viljestyrka för att inte vända sig mot dem och skrika: ÄR NI NÖJDA NU??? Men hon visste att det bara skulle ge dem den bekräftelse de så gärna ville ha, och hon tänkte inte ge dem den segern. Inte den här gången.
I stället samlade hon lugnt ihop böcker och prylar ur skåpet och bar dem till ett tomt skåp i närheten. Där sorterade hon in allt igen och låste skåpet. Sedan gick hon vidare till nästa lektion. Kvar satt "de", och såg mest bara förvånade ut.
1-0

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag gillade det här inlägget skarpt, du lyckas på ett bra sätt bestämma tempot i teten med hjälp av interpunktionen. Jag gillade det såpass att jag har citerat hela din text på min blogg; självklart med angiven källa. Jag hoppas att det är okej! Kolla om du vill, påcorundum.blogg.se. Skulle du ha något emot det så tar jag helt enkelt bort inlägget.
/Joar