Hur svårt kan det va?

Vi renoverar kök. Det går framåt, men som vanligt lider jag av slutförarångest. Ju närmare slutet jag kommer, desto svårare blir det att få saker gjorda. Jag räknar med att de sista detaljerna blir färdiga kring jul...2011.

I alla fall, nu börjar det vara dags att såga hål i den nya bänkskivan. Den är måttbeställd och jättefin och sitter som en smäck och jävlar om den går sönder. Då vill man dö. Så som den teoretiker jag är, googlar jag halvt ihjäl mig för att ta reda på om det är något ultrasuperviktigt som vi bara måste veta innan vi drar de där ödesmättade blyertsstrecken som leder till det skräckblandade sågandet av skivan.

Jag är som sagt teoretiker. Kan man analysera saker så gör jag det. Gärna och länge. Oftast alldeles för länge, om jag ska vara helt ärlig. Så även nu. Realistteoretikern gillar inte när det bara är enkelt och bra och folk skriver saker som: "Det är bara att såga. Plättlätt, inget kan gå fel", för då är det nåt lurt. Jag måste läsa om folk som det har gått åt skogen för, så att jag kan analysera hur jag ska göra så att just det inte händer mig när jag ska såga.

Och se... till min stora lycka så finns ju allt på nätet. Även forum för killar med skruvdragare och spikpistol. Jag är ju forumnörd men hänger mest på forum där hormonstinna fruntimmer trängs om utrymmet, så jag är glatt överraskad över att se att det är lite samma sak i skruvdragarvärlden.
Följande konversation är nästan helt autentisk, men bara nästan ;-)


SpikPelle87: Hallå, jag är ny här. Jag ska såga hål för diskho i min bänkskiva av laminat. Hur gör man det på bästa sätt. Jag har en sticksåg och har köpt särskilda sågblad för laminat, är det något särskilt jag måste tänka på?

Bulten: Det låter som att du har rätt grejer, tänk bara på att mäta och kontrollmäta innan du sätter sågen i skivan så du slipper åka på smällen att köpa ny skiva för att du sågat fel. Jag har sågat flera bänkskivor med sticksåg och laminatblad. Det är klockrent!

Powerbuilder69: Nej för fan. Du ska INTE såga med sticksåg, så gör aldrig proffsen. Köp en cirkelsåg istället, de kostar inte mer än 25-30.000 spänn, det är det lätt värt.

SpikPelle87: 25-30.000? Det låter lite dyrt för att såga EN bänkskiva

Bulten: Hörru Powerbuilder, kamma dig. Man behöver inte cirkelsåg för att såga bänk. Stick och kör lite moped eller nåt med de andra fjortisarna.

BosseByggardoktorn: Nä nä grabbar. Jag försökte mig på det där när jag var nybörjare, men det slutade med att hela huset sprängdes. Sedan dess hyr jag alltid in polacker som får såga mina bänkskivor. Såna där grejer är inte att leka med.

SpikPelle87: Det låter som att du vet vad du pratar om. Men jag ska nog ändå testa att såga lite försiktigt bara.

BosseByggardoktorn: nä nä, KABOOM vettu. Grannarna har fortfarande hjärtklappning och det här hände 1987.

SpikPelle87: Ja, du har nog rätt. Har du numret till nån polack?Nu ska jag såga bänk. Alldeles snart. Bara lite mer Google först.
;-)

3 kommentarer:

Pippi sa...

...eller så låter du din bättre hälft såga. Då kan du alltid skylla på honom om något går fel ;))) *hihi*

Blue sa...

Google? Jag trodde du googlade Prada och så ljuger du och säger att du googlar hantverkarforum...sicket snicksnack :-p

Bänkskivan klarade du på egen hand med hjälp av moroten "Granato" bwahahaha

Sanne sa...

Gick det bra?
(Ett tips jag träffat på är att sätta markeringstejp där man ska såga. Minskar flisningsrisken. Samt kan ritas streck på.

Fast det var inte jag som sågade. Mannen eller svärfar, tror jag. Jag grejade med nåt annat då.