Jag är inte den som är den...

... så jag delar ut en poäng till "Totto" idag.
Tydligen är de arbetslösa tänkta att undantas från den kraftiga höjningen av a-kassan (vi verkar vara många som missat den detaljen).
Men då går a-kassorna själva in och säger att nänä, så kan vi inte ha det. Det kostar att administrera en höjning, så då måste alla vara med och betala. Följden tycks bli att de arbetslösa har höjningar på ca 50 kr/månad att se fram emot.

Däremot kan man konstatera att i Tyskland, som har genomfört en liknande säkning av a-kasseersättningen för ett år sedan (med samma förhoppning om att få ut de arbetslösa på arbetsmarknaden) har man inte fått önskad effekt. De långtidsarbetslösa är fortfarande utan jobb...


Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

peek-a-boo sa...

Det där är typiskt svenskt fackligt tänkande.
Jag glömmer aldrig när jag jobbade på en firma och det började gå så dåligt att vi blev tvugna att skära ner på personal. Då satte vi oss ner och räknade på hur vi skulle minimera förlusterna och kom fram till att tre styckna var tvugna att gå. Sen bjöd vi in facket till förhandling och var ganska säkra på att de tre sist anställda skulle få gå.
Döm om vår förvåning när fack-nissen säger; "Nej, fem styckna måste gå". Inte heller var det de fem sist anställda han ville sparka. Det var bl.a. en som hade varit sen med fackavgiften vid ett par tillfällen som han ansåg skulle gå... Det är solidaritet enligt industrifacket, det !