En grispink bort... tankar om avstånd

15 november öppnar IKEA i Haparanda... bara en grispink bort som en flyttgubbe sa en gång.
En grispink som i det här fallet är 35.7 mil, men what the heck, det är bara en rask promenad, alldeles nästgårds, och det är bara skönt med lite frisk luft. *S*

Hittills har vi haft 90 mil att åka till IKEA i Sundsvall. Och tro det eller ej, men folk åker på bussresor dit, tillbringar en natt på buss på väg ner, en hektisk dag på IKEA för att köpa värmeljus och servetter, och sedan en kväll/natt på bussen hem igen.
35.7 mil är alltså vääääldigt mycket närmare paradiset ;-)

Men tänk hur man anpassar sig, det är lite häftigt...
I Jönköping kunde jag gnälla för att det inte var gångavstånd till IKEA som låg i utkanten av stan, det tog 10 minuter med bil. Nu tänker jag att det nog säkert blir nån tripp till IKEA i Haparanda framöver, när det är så nära.

Samma fenomen kan observeras på parkeringen till närmsta stormarknad.
I Jönköping (eller Umeå för den delen) var det standard att få gå 100 meter från bilen till ingången. Här finns det knappt 100 meter från längst bort på parkeringen... och när vi kom tillbaka till Kiruna var det otroligt skönt att inte ens tänka tanken att börja trängas för att hitta en plats nära ingången, det var lite befriande att parkera längst bort liksom bara för att.

2 år senare... jorå, nu cruisar man runt och försöker komma närmare entrén, för det ääääär ju så långt att gå annars.
*haha*


Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

lena sa...

Avstånd är sannerligen ett relativt begrepp.