Bloggmobbing

Aftonbladet berättar om trakasserier och smutskastning som drabbat två av Sveriges mest populära bloggare, Karolina Lassbo och Engla.

Bloggvärlden reagerar naturligtvis genast, och det är kul. Mindre kul är att det är så många bloggare som tycker att det är rätt åt dessa personer och att man får räkna med sånt om man fläker ut sig på nätet i en eller annan form.

Är ni dumma i huvudet på riktigt, undrar jag då? Rätt åt någon att bli trakasserad och hotad för att de har en jävla BLOGG? Plocka upp skruvarna från golvet och sätt fast hjärnan igen, för uppenbarligen fattas något om man tycker det är okej med sån skit.

Jag tror att de allra flesta bloggare är medvetna om, och beredda på, att det kan hagla en del kritik när som helst. Och det är nog okej för de flesta också. Men det finns gränser...


Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Johanna sa...

Håller med dig. Fullständigt. Det är i min mening ungefär lika puckat som att säga att den som blivit våldtagen får skylla sig själv ifall hon varit full... Kanske lite långsökt men så tycker jag i alla fall!

Bloggar dock inte själv, men gillar att läsa andras bloggar :-)

Annika sa...

Avundsjuka är farligt. Du kan aldrig vara älskad av alla. Men det är stor skillnad på syrliga kommentarer och rena trakasserier. Det sistnämnda ska ingen behöva stå ut med.

Christina W sa...

Jag har inte följt det här och har ingen aning om vad som egentligen hänt och inte. Vet bara med mig att man ibland får märkliga och mindre trevliga kommentarer.
Men som sagt vill jag inte uttala mig då jag inte vet vad som skett.

Cecilia sa...

Same shit different name..... Mobbing är mobbing, oavsett forum.

lameilleuse sa...

Jag håller med dig fullständigt. Mycket bra skrivet.

Jag blir också mörkrädd när jag ser hur folk genast gapar "empatimarknadsföring". Allt handlar inte om mediakåthet, och det är otäckt att det finns så många som tror det. Ibland vill man bara säga vad man har på hjärtat. Utan agenda.

Lollias sa...

Nånstans borde det handla om respekt för att det är skillnad mellan SAK och PERSON. Så länge jag tycker (eller inte) om det någon skriver eller säger, och talar om varför jag tycker som jag gör brukar det mesta vara helt ok. När det går över i att handla om personen som skrivit eller sagt blir det nästan alltid för mycket. Tyvärr finns det allt för många i sandlådan (de som ligger längst ner under sanden, bland kattpisset) som inte fattar skillnaden!