Kan man heta Metallica?

Metallica klingar illa, enligt Skatteverket

Karolina och Michael Tomaro fick en dotter förra året. Efter lite funderande bestämde de att hon ska heta Metallica. Skatteverket tyckte inte att det var så bra bestämt, så de tvistar lite hit och dit. Familjen Tomaro vann tvisten i länsrätten, och dottern är nu också döpt i kyrkan enligt konstens alla regler. Men Skatteverket ska överklaga till kammarrätten.

Jag skiter egentligen i namnet, det kan säkert vara coolt att vara 47 år, sitta på sin fikarast med kollegorna och heta Metallica... men alltså jag undrar om artikeln är knasigt skriven eller om familjen har missat att dopet inte har ett skvatt med namngivningen att göra?

5 kommentarer:

Matilda sa...

om 50 år så vet ingen om att Metallica var ett rockband, då ser man nog att Metallica är ett fint namn. Det tycker jag i och för sig även idag, trots att jag inte lyssnar på bandet. Tycker det blir fint skrivet. Men visst, snart ska kanske bebisarna heta Slipknot och Clawfinger, och det är kanske inte lika charmigt

Lollias sa...

Såg i NSD att barn t o m får heta Lucifer... Visserligen en fallen ängel, men i de flesta länder helt accepterat som namnet som Djävulen själv. Inte såååå politiskt korrekt, kan tyckas.

Men Metallica är ju åtminstone lite kul, och kan ungarna heta Hjalmar och Valdemar så varför inte Metallica? Han/hon lär inte ha brist på samtalsämne! :-)
Metall-ICA, om den startar eget :-D
Ett internationellt gångbart namn, dessutom.

Fler roliga namn åt folket! (Så länge jag slipper byta...)

Robert sa...

Det är lite intressant att det finns en person i Sverige som redan heter Metallica också. Men skulle allting vara konsekvent, så skulle allting vara så mycket tråkigare.

Robert sa...

Hmm, det blev lite skum ordföljd där, men budskapet gick ju fram iaf :-)

sanne sa...

Fast tydligen FÅR hon heta Metallica ändå :-)

http://www.aftonbladet.se/vss/goteborg/story/0,2789,1049845,00.html