Elton John är avis...

...för att han inte kan blogga själv, eller?
Sir Elton John vill stänga internet i fem år för att han tycker att internet påverkar människors kreativitet negativt.

Vi talar om saker som kommer att förändra världen och sättet människor lyssnar på musik, och det kommer inte att hända så länge folk sitter och bloggar på nätet
Tänk så olika man kan se på saker. Visst, jag kan köpa argument av typen att en del människor blir kulturellt förslappade av att surfa och blogga och spela Tetris. Men det finns ju många sorters kreativitet. Bara för att DU har hittat DIN grej betyder det ju inte att alla vill eller kan skriva skitbra låtar, farbror Elton... kultur och kreativitet kan vara så många olika saker.

Det får mig att tänka på en diskussion vi hade på gymnasiet. Några tjejer i klassen hängde vid klädskåpen och pratade om lite av varje. Vi kom in på ämnet "kultur". Nån gillade dans, någon annan läste väldigt mycket o.s.v. Jag tror vi pratade lite om något konstmuseum, om vad för saker som borde finnas i vår stad och vad man gillar och sådär. En av tjejerna satt tyst under hela samtalet och såg fundersam ut. Till slut sa hon:

Kultur... behövs det?

...och där tog samtalet slut.


Andra bloggar om: Elton John, stäng internet, kreativitet, kultur

3 kommentarer:

pyret sa...

Kultur-diskussionen var ett minne som jag nästan hade glömt. Kul att du påminde mig! *s*

Lollias sa...

Jag tycker det är tragiskt!
1. Att en superkändis som herr John kommenterar nedlåtande om internet, som om han vore nåt slags guru och herr duktig. Inom musikbranchen, om något, torde de flesta ha erfarenhet av att inte anses "rumsren" och att anses vara "till fördärv för ungdomen". Om jag inte missminner mig har herr John själv varit i den sitsen och borde därför inte kasta sten i glashus.
2. KULTUR är i min värld allt vi gör för att berika vår vardag, oavsett om det är att gå på museum, spela fotboll, delta i bastuklubbens aktiviteter, leda svampplockargruppen, dansa balett, spela cello eller hårdrockstrummor... Tyvärr är de flesta låsta vid att begreppet KULTUR endast ska innefatta "finkulturen" (vilket j-a namn!), dvs balett, klassisk musik, museer, osv.

*morrar* Tänk så mycket bättre världen vore utan dessa besserwisser-snubbar (och -snubbor) som till varje pris ska trycka ner andras kreativitet och levnadssätt.

...fast då fanns det kanske inte lika mycket att blogga om? *S*

Mia sa...

Nej till nät! Nej till nät!
...
Inget nät! Inget nät!