Men lägg av!

Så blir mamma vacker är en pedagogisk (?!?) bilderbok som ska hjälpa barn att förstå varför mammor skönhetsopererar sig. Bokens hjälte Dr. Michael hjälper mammor att må bättre genom att t.ex. fettsuga dem eller förstora deras bröst.

Små barn är konkreta och tror att man går till doktorn för att man är sjuk, och att det är något fel på mamma när hon måste opereras. Enligt doktor Salzhauer behövs alltså en bok som förklarar att det inte behöver vara så.


Well, det går väl att diskutera huruvida det är något fel på mamman som vill skönhetsoperera sig. Jag kan förstå det till viss del, så jag lägger inte sååå mycket värderingar i det (förutom att jag tycker att det i grunden är rätt sorgligt att det ska finnas ett behov av kosmetisk kirurgi). Däremot kan jag ha mååååånga åsikter dels om idioten som skrivit denna bok, men även om de mammor (eller pappor) som faktiskt köper den till sina barn!

Mamma ska gå till Dr. Michael för att magen är för stor. Dr. Michael ska fixa så att den blir fin så mamma mår bättre. Och mammas näsa är lite för stor, så Dr. Michael ska fixa den också. Mamma kommer att må såååå bra sedan. Och näsan kommer inte att se annorlunda ut, bara finare.

Vad är det för idiotförläggare som faktiskt har tyckt att detta är en bra idé??? Allvarligt? Är inte barn tillräckligt utseendefixerade som det är? Ska vi normalisera skönhetsoperationer lite mer genom att förklara att man mår sååå mycket bättre efter att ha opererat sig?

I det här läget är det bara Svordomsvisan som duger.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Kristina af Knusselbo sa...

Här finns det en som tycker det är en bra idé i alla fall:
http://www.hanky.se/LindaRosing/1386