Alvedontemplet
Ibland frågar ju folk om man tror på någon "högre makt" och jag har funderat länge på vad jag tror (eller inte tror). Men så slog det mig i morse, mina högre makter heter Alvedon och Ipren och är i flytande form.

Välkommen till Alvedontemplet, där man kan hitta tomma Alvedon- och Iprenflaskor lite här och där efter vinterns förkylningar och vattkoppor och allmän sjuklighet.
Där flytande Alvedon/Ipren går under det kärleksfulla smeknamnet "medicinsaft" och där man hittar medicinkoppar och dossprutor under madrasser, bakom soffor och i skafferiet (!?).
Iprenmannen är min gud. Helgat varde hans namn och välsignad vare hans sång.
"Iiiipren barn, i flytande form och som stoolpiller"
Amen!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

bengt sa...

Lite spännande att just flytande Alvedon medför kaskadspyor hos Minior, 3 år. Senast i natt så nu ska vi leta sugtabletter. Som kanske kommer fungera bättre.

listoplisto sa...

bengt: Jag hoppas verkligen att sugtabletterna funkar bättre!! Lycka till!

Lollias sa...

Många barn reagerar illa på flytande Alvedon - sen de bytte smak!
Har en kompis som är farmasept (hur det då stavas), och enligt henne är det många föräldrar som klagat att barnen inte mår bra av den nya.

I alla fulla fall är det en lisa att läsa din blogg! Alltid ett flin (fast oftare asgarv) och en dag som känns lite bättre än innan.
Hurra för dig!

listoplisto sa...

lollias: Puss på dig! :-)

Corundum sa...

Skumt att byta smak på något som tydligen var bra inann... "Försök inte laga det som inte är trasigt", typ?

Men... Alvedon och Ipren? Du vet väl att Alvedon är baserat på paracetamol till skillnad från Ipreon som innehåller ibuprofen? Jag tror att Iprenmannen skulle tycka att det var att häda att ställa Alvedon på hans altare. :P

Kul inlägg btw. Eftersom att jag vare sig är småbarnsföräldrer, astmatiker eller speciellt brydd om hur min mage mår så håller jag stenhårt på acetylsalicylsyra (Treo, Magnecyl, Asprin, Bamyl osv). Fungerar grymt bra bara man tål dem, tycker åtminstone jag. Rekommenderas.

Och lollias: "farmaceut". ;)

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

listoplisto sa...

corundum: Om Iprenmannen vill vara min gud så får han finna sig i att dela altaret med paracetamol ;-)

Förresten så var jag ruskigt nära att ramla in på den farmaceutiska banan en gång i tiden. Jag har ett löjligt intresse för medicin och läkemedel :-)

Corundum sa...

listoplisto: Hehe... Tja, det är ju trots allt inte alla gudar som envisas med det där "du ska inga andra gudar hava jämte mig" (eller hur det nu ska vara i den nya översättningen), så varför inte? :P

Kul! Jag har också funderat i de banorna, sökte faktiskt in på apotekare innan jag kom in på läkarlinjen. Det är ruggigt intressant hur man kan påverka kroppen med kemikalier!