Blir världen rättvisare av Fru Gårman?

the Witch skriver om hur Vägverket fått i uppdrag att ta fram en kvinnlig skylt till övergångsställena.


Allvarligt talat; om man anser att Gårman-skyltarna är en jämställdhetsfråga, då kan vi inte ha någon ojämlikhet i det här landet
Jag håller med. Snuttifieringen i detta är pinsam.

Vi har många skyltar med karlar på, men i trafiken finns det också kvinnor

säger statssekreterare Leif Zetterberg. Jaaaa, vad bra. Då lägger vi ett gäng skattepengar på skyltar med kjol istället för att skapa säkrare gångvägar och annat som gör att ALLA kan känna sig säkra i trafiken.
Som sagt, pinsamt. Jag är helt för jämställdhet, och jag är helt införstådd med att även små saker räknas, men är detta på allvar? Jag måste erkänna att jag har svårt att ta det helt seriöst.

Man hade ju kunnat hoppas att det var Aftonbladet eller någon annan blaska som gjort skissförslaget till Fru Gårman. Annars blir det liksom extra löjeväckande att hon ska se ut som en hemmafru från 50-talet med vippig kjol och toppiga bröst. Men nej... det är farbror Gustafsson i Mariestad som gjort bilden. Det är förresten samma farbror som ritat herr Gårman.

Jag har sällan kjol så jag protesterar. Jag vill se fru Gårman i byxor och tröja. Men vänta... då behövs hon ju inte, för så ser ju herr Gårman ut. Och vad ska Vägverket dååå göra? Attans.


Fler nyheter om detta: SvD, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Corundum sa...

Först och främst: Jag håller _helt_ med om att man sannerligen inte ska lägga några pengar på att skapa en ny och byta ut "herr Gåman". De kronorna kan användas till något mer trängande. Däremot så byts ju skyltarna fortlöpande ut, på grund av nötningen som uppkommer av att vara ute i väder och vind.

Om man då, när man ändå ska trycka upp en ny skylt, väljer att låta maskinen spotta ur sig en "fru Gåman" istället så tycker jag att det är ett trevligt initiativ. :) Varför inte, liksom?

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Sophie sa...

Kan man få en osmal kvinna också? Vi kvinnor är ju inte alla stöpta i samma form, så varför ska den kvinnliga skylten bara ha ett utseende?

Monica sa...

Jag trodde faktiskt på fullaste allvar att detta var ett skämt, men sådan tur hade jag ju inte.

Ska våra skattepengar verkligen gå till sådant trams? I så fall vill jag ha slyltar med barn, katter, hundar, gamla och tjocka också.

Det finns en protestlista mot det: http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931

Hanna Fridén sa...

Namninsamling mot "Fru Gårman"!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931