Det bästa med IDAG...

... är inte att det plötsligt är typ sommar igen, utan att barnen är levererade till dagis vilket innebär lugn och ro fram till i eftermiddag.

Har ni någonsin hört en tvååring skrika tvåstämmigt? Det var något helt okänt för mig fram till i morse, när Lisa på något märkligt vis lyckades vråla: ÅKA MOTORCYKEL samtidigt som hon sa ÄGG om och om och om igen med olika tonfall och höll på att garva ihjäl sig åt det.
Samtidigt hade den andra tvååringen ett sammanbrott för att galna mamman hade bestämt att utebyxorna kunde åka till dagis i en påse idag, vilket totalt rubbade alla cirklar. Sammanbrottet uttrycktes med ett intensivt ÄÄÄÄH-ÄH-ÄH-ÄH-ÄÄÄÄÄÄH-gnäll.

Medan den trestämmiga motorcykel-ägg-ääääh-sången pågick som bäst, bestämde fyraåringen att hon skulle gå till dagis iförd pappas motorcykelstövlar, ett projekt som tog sin lilla tid att avbryta.

När så två av tre barn var påklädda kom så en ny sång: "Daaaaaajs. Uäääh, äckit, daaajs"
Jaaaaså, tänkte mamman. En bajsblöja, det var ju lägligt. Ja ja, tur att det var den opåklädda huliganen. Byta byta... börja klä på henne... "Bajs mamma, uääääääh. Pätta rumpan"
Nämen så trevligt, en till bajsblöja. Av med kläderna, byta blöja, på med kläderna, lyssna till "äh-äh-äääääääh-mina-byxor-är-i-påsen-nu-går-allt-åt-skogen-du-rubbar-mina-cirklar-din-jäkla-skitmorsa"-sången lite till.

Och mamma tänkte att det vore gott med lite knark. Eller mycket. Men det snöar i alla fall inte. Än. Dagen är inte slut än på länge.

5 kommentarer:

Anso sa...

Allt hade gått såååå mycket smidigare om du bara helammat, använt sjaaaaaal och lärt dom gå på pottan redan på BB. Då hade barnen aldrig gjort sådant.


:-D

listoplisto sa...

anso: Jag vet, jag har bara mig själv att skylla *S*

Anso sa...

Damn right! Jag tycker att du ska göra såhär... Stäng in dig och barnen i ett rum med en stor säng. Tänd lite öjus för stämningen och sätt på en skön CD med valljud. Se till att du har tillräckligt med dricka i närheten. Sedan lindar du in dig och barnen så att ni kommer nääääääära. Du ska se att det löser alla problem.

OBS! Glöm inte brandsläckare, talk och knark (för att stå ut)!

:-D

listoplisto sa...

Jag tackar ödmjukast för eder expertis. Och så måste jag överväga att skaffa några barn till så att jag kan öva på att göra rätt från början ;-)

Blue sa...

Och om du hittar knark någonstans så kan du väl langa över lite.

Jag kom ju inte längre än till Ibumetin sist...okay?

;o)