Jag mår illa

Första gången jag hörde det nämnas trodde jag det var ett skämt. Tyvärr var det inte så... SVT kommer att direktsända Englas begravning och jag mår illa. Det känns som att snaskeriet når oanade nya höjder hela tiden, och jag känner ett intensivt obehag i hela kroppen när jag tänker på Englas familj och vad de utsätts/utsätter sig för.
Jag är rätt säker på att de inte riktigt vet vad de pysslar med för tillfället. Och hur SKULLE de kunna veta? Engla hittades död den 13 april, för precis tre veckor sedan. Hur hinner man bearbeta rädsla, sorg och saknad på tre veckor? I normala fall knappt alls. I detta fall med mediabevakning dygnet runt, helt säkert inte alls.

Tänd ett ljus för Engla, diskutera på forum för att visa att du bryr dig. Blogga om Engla och visa empati. Skänk pengar till fonden som ska hjälpa Englas mamma att driva sin kursgård (!).

Herregud... var finns respekten? Vi lever under någon märklig illusion om att det är respekt att bry oss så mycket att vi trillar ihop och sörjer ihjäl oss kollektivt, men allvarligt? Hur tar man farväl av sin dotter omgärdad av hundratals främlingar och dessutom ett gäng TV-kameror?
Som sagt, jag är helt säker på att de inte vet vad de gör. Och SVT borde skämmas för att de utnyttjar detta.

Deep Edition har i vanlig ordning skrivit alldeles lysande om detta. Läs!

Andra som skrivit om detta: Linda Skugge, Dark Angel & Mumma, Expressen, Andreas Ekström, Jinge, Lord & Maniac Media


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Englas begravning är en manifestation mot det våld som finns idag mot kvinnor och barn! Detta är ett utmärkt sätt att påvisa detta med denna tv-ända begravning! Ett stort allvarligt problem i dagens samhälle, som man borde göra något åt idag, inte i morgon!
Jag vet själv när min tvillingbror dog av att flera manipulativa onskefulla människor kränkte honom - man ville vid begravningen visa hela världen hur illa det kan gå och vad människor gör mot varandra! Jag ville alla skulle komma och se..i mitt inre ropade jag - gör något!

anso sa...

Jag håller med L. Tycker att detta tagit vedervärdiga proportioner när man i sann snaskighetsanda vill livesända en begravning på detta vis. Engla ska inte behöva bli en ljusbärare eller en manifestation. De som inte förstår varför tycker jag innerligt synd om.

http://margaretag.wordpress.com sa...

Du har otroligt rätt i detta med sorgearbetet, det tar tid och de kan omöjligt ens ha börjat bearbeta det.

Att sedan lämna ut ett barn och familjen som garanterat inte kan tänka klart. Jag tror att den dag de vaknar upp kommer de att ångra sig, men jag hoppas inte det.

Jag skrev i min blogg och jämförde det med en dokumentärsåpa. Det är snart ingenting som inte visas i TV.

/Avsändare Margareta

listoplisto sa...

tack för din kommentar Margareta. Jag håller helt med dig i det du skriver i din egen blogg.