Mer vårprakt

27 april såg det ut så här i min trädgård. 3 maj hade det hänt lite prylar...


Man är lika uppgiven varje år och tror att snöhelvetet aldrig ska försvinna, och varje år går det lika fort när det väl sätter igång.


Och kolla här... det här är lycka för mig. Lycka som nog bara en Kirunabo kan förstå ;-)

Jag älskar vårblommor, men vi är inte så bortskämda med sådant här, så lyckan var total när jag såg den här raringen som kommit från ingenstans.
Vi har bott i det här huset i 3 år och det är första gången krokusen blommar. Det verkar som att "my precious" får vara själv i år, men nu har jag nytt hopp.
Jag har en KROKUS, hajja!!!!
Det känns ungefär lika exotiskt som om ni i södra delen av landet skulle vakna en morgon och få en kokosnöt i huvudet för att en palm plötsligt kommit från ingenstans ;-)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Corundum sa...

I Luleå har det ösregnat ett par dagar nu, vilket innebär att snömängden har reducerats till ett par små fläckar i dikena nere på åkern. Nästan sommar! :D Dessutom växer det grönt gräs i en dryg meter bred sträng över gården, där värmekulverten går från värmepannan i ladugården till bostadshusen.

Och på valborgsmässoafton kunde jag och Angryinch grilla och sitta ute hela kvällen. Underbart!

Menar bara att I feel you - det är underbart när våren kommer.

(och vi har då inga krokus("ar"? hur säger man det i plural?) härhemma, jag är avundsjuk!)

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Sophie sa...

Vi fick ingen vår. Vi fick sommar direkt. Först hade vi den kallaste perioden på hela vintern. Sen var det sommar. Pang.