Är det sånt vi gillar?
Är det sånt här vi vill se på TV? Är det så här man vill få höra sin pojkvän/polare/släkting tala om att han är opålitlig, att han har lurat kompisar på pengar, att han stulit från flickvännen, att han önskar hon hade silikonbröst, att han varit otrogen mot henne men att han ändå vill gifta sig med henne?

Varför ställer man upp där? Är pengar så viktigt att man utan att röra en min kan avslöja dessa saker? Tror man att det inte är på riktigt för att det är på TV eller bryr man sig helt enkelt inte?

Förnedrings-TV förnekar sig inte. Och vi sväljer och ber om mer. Vi är idioter.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Henka sa...

Ja vi människor älskar verkligen att titta på förnedrings tv. Lika så älskar vi ju när två personer börjar bråka. Då stannar vi upp och observerar med stort nöje. Så är månniskan skapt. Underbart ju :)

Corundum sa...

>>henka>> Tala för dig själv. Det där är en av anledningarna till varför jag inte ser på TV - jag slipper bli matad med sådant skräp. Det gör mig faktiskt illa till mods. Jag tycker att programmen utnyttjar det faktum att det finns folk som kombinerar de (av programmakarna) eftersträvansvärda egenskaperna godtrogenhet, pengahunger och något bristande intelligens och/eller insikt. Det hade varit om om personerna själva hade förstått vad de gav sig in på, eller om det inte hade varit pengar med i bilden, men som det nu är så känns det bara fel. Kalla mig naiv, men jag tycker man kan kosta på sig mer respekt för sina medmänniskor än så.

Så får man inte glömma att det faktiskt är femman som väljer att sända programmet till slut - det är ju inte direktsändning.

Men, men... Allt för pengar, oavsett om man är med på TV, jobbar för TV eller äger kanalen, inte sant?

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Sanna sa...

corundum - folk har ju fått svara på frågorna redan innan programmet sänds i teve, det är dom som ingen respekt har, inte jag som tittare!

jag tycker folk helt får skylla sig själva, det är inte kanal 5:s fel att folk är idioter som ställer upp, folk som inte rent mjöl i påsen har får skylla sig själv.
jag tänker kolla!

Sanna sa...

* självrespekt, skulle det stå.

listoplisto sa...

Visst har deltagarna ett eget ansvar, det vore ju helt idiotiskt att säga något annat. Men inte kan man komma ifrån att även den som gör programmet har ett ansvar. Utan program, utan lockbete, skulle folk inte behöva göra detta.

Enligt min mening är det en ond cirkel. Vi gillar snaskiga nyheter och snaskiga TV-program, så är det bara. Alltså är det lönsamt att göra dem. Att det kanske förstör mer än det gör nytta längs vägen, det har vi för länge sedan slutat bry oss om. Det är lite trist tycker jag...

Blue sa...

Bekännelser från Göteborg.

JAG ÄLSKADE BIG BROTHER NÄR DET SÄNDES!

Jag följde det slaviskt. Kommer inte ihåg vilken säsong det var, men jag tackade nej till en After Work för att det var säsongsfinal i Big Brother och jag ljög inte ens om det.

Dock den enda dokusåpan jag följt slaviskt, eftersom det var den enda där man faktiskt märkte att de glömde av kamerorna till slut. Och ja, där kan vi snacka förnedrings-TV, men jag har nog sällan skrattat så mycket som när en deltagare kissade i sin egen resväska, kom inte ihåg det på morgonen, tog på sig ett par nerpackade jeans och funderade på varför dom var blöta.
Och han fick inte reda på det förrän han blev utröstad.

Förnedrings-TV kan vara ren och skär underhållning.

Och faktum är att Aktuellt kan vara precis lika snaskigt som Sanningens Ögonblick i vissa lägen.

Det finns alltid folk som vill vara med, det finns alltid folk som vill kolla.

Var och en får dra sin egen gräns. Jag kollar inte på Sanningens Ögonblick (men läste någonstans att hela programidén var fejk), men jag är däremot hängiven tittare av Aircrash Investigation, Krabbfiskarna på Berings Hav till exempel.

Och det må vara dokumentärer, men det förstnämnda tittar jag på för att se hur olyckor för branchen framåt och att ett litet mutterfel kan orsaka en katastrof, men också göra det säkrare i längden.
Det sistnämnda för att det är spännande utav bara helvete och att det är grabbar med hår under fötterna som orkar med ett sådant jobb.

Och, sorgligt nog. Jag har noll respekt för människor som väljer att utsätta sig för förnedrings-tv.
Linda Rosing är väl det ultimata exemplet.

Men jag stannar inte för att gotta mig i en trafikolycka på vägen.

Äpplen och päronjämförelse.

Men den som bäddar får dom ligga med.

Blue sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Blue sa...

Men bajs vad jag hatar att länka i kommentarsfältet ;o)

http://www.expressen.se/
noje/tvsajten/1.1129459/
sanningens-ogonblick-
lurar-tittarna

Anonym sa...

Ha,ha visste väl att det var bluff.

listoplisto sa...

Sanningens ögonblick lurar tittarna

Jag lägger in blues länk igen i klickbart format.

Men inte vet jag om de luras... man får ju veta att lögndetektortestet är gjort i förväg, alltså är det ingen hemlighet att deltagarna känner till frågorna innan programmet sänds.

Det verkar ju däremot inte som att "otrohetskillen" gjort som mannen i artikeln och gått genom frågorna med sin partner på förhand...