Allsång på Skansen...år 2058

Picture this.... Anders Lundin stapplar ut på scenen, 100 år gammal men fortfarande lika hurtig som alltid. Han sjunger en sång om veckodagen tisdag, men glömmer hälften av orden och får ta en paus mitt i för att få syrgas innan han fortsätter.

Några nya artister presenteras och ur allsångshäftet väljs "Boten Anna", som sedan 30 år tillbaka är ett obligatoriskt inslag när det vankas allsång. Rönnerdahl skuttar fortfarande med ett skratt ur sin säng, men det är inte längre särskilt många (förutom kanske Anders Lundin) som minns vem f-n Rönnerdahl var eller varför han skuttar.

Så är det dags för kvällens höjdpunkt... ut på scenen kommer Ola Salo (81), klädd i öppen jacka och paljetthalsband till minne av Melodifestivalen 2007. Han river av en bit av "The worrying kind" innan Amy Diamond (66) skakar loss med "What's in it for me". Publiken jublar, hon är fortfarande fräsch som en nyponros och rösten låter inte en dag äldre.
Nu kommer EMD, ett gäng krutgubbar i 80-årsåldern. De skrattar och vinkar, men jublet uteblir för publiken tror att de är en bakgrundskör till någon annan. Ingen minns vilka de är eller vad de gjort i musikväg. Stämningen kommer av sig lite innan Carola (92) äntrar scenen med "Främling". Även hon behöver syrgas ett par gånger, men nostalgin lyser i publikens ögon.

Programmet avslutas med att artisterna samlas på scenen för att tralla "Stockholm i mitt hjärta". Ola Salo blir lite tossig och ger sig på att slå en frivolt, vilket resulterar i ryggskott och ambulansfärd till akuten.
Carola ger sig hän och kastar en blomkruka, men armstyrkan är inte riktigt densamma som förr så krukan landar just nedanför scenkanten, i huvudet på en funktionär som får tre stygn i pannan som minne av denna vackra sommarkväll.


Allsång på Skansen, sommaren 2058. Allt är i sin ordning :-)


Apropå det här alltså...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahahaha!/LN

Gealach sa...

Ojojoj, jag ser det framför mig! *skratt*

Therese sa...

hahahaha men gud vad härligt skrivet! Verkligen skit bra!!!

pim sa...

ha ha vilken rolig syn:)

Gunilla sa...

Ha, ha.. det var kul att läsa....
Samtidigt kan vi ju hoppas att det även finns några nytillskott som ännu inte har kommit till världen.

MaygirlS sa...

Ha ha haaaa!!!!! Vilken syn!

RogerL sa...

Ikväll ser vi fram emot "Boten Anna"

Basshunter är artist och i häftet finns Boten Anna