Politisk humor

Detta är politisk humor, jag kan inte låta bli att fnissa en smula...

Moské får byggas i Karlskrona - sd röstade ja av misstag


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Cinsaga sa...

Ha,ha *skrattar rått* HUR korkad får man blir ?!

Tobias Lindgren sa...

Jan Johansson, som är ersättare och inte ordinarie ledamot i Miljö- och byggnadsnämnden, röstade inte ja till att "att man ska få bygga en moské" i Karlskrona, utan han röstade av misstag ja till en detaljplan om att göra om en idrottshall till en moské. Det är alltså inget bygglov.

Han fick hoppa in med kort varsel och hade inte satt sig in i handlingarna. Sd har endast en ledamot (och en ersättare) i den nämnden. Det var uppenbarligen ett misstag, men nämnder är inte beslutsfattande, utan kommunfullmäktige fattar besluten, och där kommer Sverigedemokraterna med sina åtta mandat, troligen som enda parti, att rösta nej. Frågan är alltså långtifrån avgjord, och tvärtom har mediernas upphaussande gjort att sd nu kan nå till ännu fler i Karlskrona och Blekinge kommun med sina åsikter om moskéer och islam.

För övrigt är Sverigedemokraterna endast emot fullskaliga moskéer, inte bönelokaler i vanliga, svenska eller neutrala byggnader. Se mer här:

http://www.youtube.com/watch?v=-B6UYG5piBw

Läs mer här:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/2008/06/13/nej_till_moske_i_karlskrona
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2008/06/13/gastkronika_gabriellas_funderingar

Patrik sa...

Tobias har rett ut fallet åt er på ett ypperligt och uttömande sätt.

Förhoppningsvis har därmed era insikter i kommunpolitiskt beslutsfattande vidgats och en nyttig läxa givits att inte automatiskt svälja allt med hull och hår, som skvallerpressen vill att ni ska tro på.

Det ser givetvis bra ut om ett parti följer sin partilinje till punkt och pricka i en viss fråga, men hårddraget (och ej att rekommendera) skulle Sd Karlskrona kunna rösta Ja till den här moskén i vartenda delärende och i varenda instans utan att svika sina väljare, bara de röstar Nej i den högsta instansen, vilket i detta fall lär vara kommunfullmäktige, när avgörande beslutet skall fattas.

listoplisto sa...

Fast det är inte så i alla kommuner att det är kommunfullmäktige som antar detaljplaner.
Det finns kommuner där detta är delegerat till en nämnd av kommunfullmäktigt, oftast då miljö- och byggnämnden eller motsvarande. Men det är ju tur för SD då ifall det INTE är så i Karlskrona.


För övrigt garvar jag åt alla politiker som inte sätter sig in i handlingarna kring beslut de ska fatta (vilket inte är något ovanligt i NÅGOT parti), men det är inte alla gånger det blir komiskt på det här viset.

listoplisto sa...

Höll på att glömma... detaljplanen redovisar ju intentionerna kommunen har för ett visst område.
Om detaljplanen specificerar att moskéverksamhet är något som ska kunna finnas där, så är det nog rätt svårt att motsätta sig ett bygglov så länge själva byggnationen/ombyggnationen följer PBL.

Så visst har SD försatt en chans att slippa en moské i området, om det var det man ville alltså...

Karin sa...

Vilken fars det blev i din blogg, listo!;-)
Komiskt att se att SD-killarna inte inser att loppet är kört. :-D
Det ska bli trevligt att besöka moskén i Karlskrona om nåt år..

ansi sa...

Vad pinsamt för SD-pojkarna att listoplisto vet mer än dom...

Patrik sa...

Listoplisto m.fl:

Som både jag och Listoplisto påpekat så kan beslutsnivån för olika ärenden variera beroende på ärende och kommun, men i detta fall fattades beslutet alltså inte i nämnden (se även länk till sd-kuriren i Tobias inlägg).

2 saker är viktiga för mig som sd-politiker (dock ej verksam i Karlskrona) när det gäller fall som detta: Att gå sd-väljarna till mötes i sakfrågan, och att värna allas lika rättigheter enligt grundlagen.

Man kan tänka sig ett liknande ärende där beslut ska fattas om bönelokal för muslimer som med garanti INTE kommer byggas ut till någon utseendemässigt fullskalig moské. Då är det helt enligt partilinjen om en sd-ledamot röstar FÖR, i enlighet med Sd's inställning till moskéer och inställning till allas grundläggande fri- och rättigheter.

listoplisto sa...

patrik: Tiden får utvisa hur beslutsgången är i just Karlskrona och huruvida detta lilla misstag gjorde någon skillnad.

Jag glädjer mig i alla fall åt att se att du som politiker verkar ha en klar bild av din ideologi och ståndpunkt. Det är tyvärr alltför många "hobbypolitiker" som har glömt bort den biten...

listoplisto sa...

tillägg: Sedan är det naturligtvis en helt annan sak att jag inte håller med om din ideologi för fem öre.