Flämt!

listoplisto vaknade till den genomträngande signalen från väckarklockan och sträckte på sig som en katt. Natten hade varit lång och hon hade plågats av mardrömmar. Ögonlocken kändes tunga men hon visste att hon måste gå upp. Världen väntar inte på en bara för att man sovit illa.
På väg till badrummet ryckte hon till vid ljudet av en hostning. Det var fyraåringen som vaknat. Hon var alldeles rödmosig i sitt annars liljevita barnansikte.

-Jag är sjuk mamma, sa hon med svag röst. -Jag kan inte gå till dagis idag.

listoplisto flämtade. Nej, inte idag tänkte hon matt. Gud, å Gud, varför straffar du mig så? På pannkaksdagen av alla dagar! Det var dagen då Ruggugglorna skulle planera strategin inför hösten, den viktigaste av dagar, den viktigaste av planerade luncher. Att missa den kunde få ödesdigra konsekvenser, det visste hon...

------------------------
Jag är skadad av mitt senaste projekt. Jag håller på med ett översättningsprov för Harlequin, och funderar på om jag ska börja flämta lite då och då i vardagen. Det mesta blir faktiskt mer spännande med ett flämt.
Men ja, jag är hemma med sjuka barn. En har feber och de två andra är allmänt hängiga. Flämt!

Nu kaffe!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gör du det på rikt eller?

listoplisto sa...

Jepp, på rikt.

GIS-mormor sa...

GULP!

listoplisto sa...

GIS-mormor: *nickar instämmande*
Gulp är, liksom flämt, ett underskattat ord. Väldigt användbart!

Tokaungen sa...

Sakte smekte hon tangentbordet, där var tangenten som påminde henne om sommarens heta drömmar... Långsamt tryckte hon b...r...a...s...k...r...i...v...e...t... och avslutade med ett !

listoplisto sa...

tokaungen: Du har ju potential!!! *S*

AnSo (Lady AnSo de Soermland) sa...

AnSo flämtade till vid den brutala insikten som träffade henne med en sådan kraft att hon för en kort stund tappade andan. Hon strök en slinga av sitt kastanjebruna hår ur ansiktet och lät de gröna ögonen återigen vandra över de kantiga bokstäverna. Ingen Listo på jobbet? Herregud, hur skulle hon klara detta? Hon kände de förhatliga tårarna bränna i ögonvrårna och hennes annars så fylliga röda läppar smalnade av till ett ansträngt streck.
Ge mig styrka nu, bad hon medan hon irriterat torkade bort en tår som letade sig en väg ner för hennes liljevita kind.

The Pale Green Woman sa...

heheheh vad roligt, vad krävs för att få göra ett sådant test? Jag behöver extraknäck :-)