Kanske världens sämsta jobb?

Dagens hatobjekt: Tvättex.
Det ringde en snubbe idag och ville sälja 17 kg tvättmedel för 1100-nånting kronor. Ja ba: njaää, jag tror inte det, och sa att vi funderar på att börja använda tvättnötter istället. Förvånansvärt nog så kände snubben till tvättnötter, och så utbröt en liten diskussion om huruvida tvättnötter är bra eller anus. Gissa vad han tyckte? ;-)
Hur som helst så sa jag att jag nog hoppar över hans erbjudande den här gången, men att jag ska kolla deras hemsida... vilket jag just gjorde. Och kunde konstatera att det inte kostar några jävla 1100-nånting kronor, utan 985.
Eftersom jag är tre år gammal och lätt blir sur över såna saker innebär detta att jag nu är ungefär en MIL längre ifrån att någonsin köpa 17 kg tvättmedel från Tvättex, än jag var innan han ringde.


Det roligaste jag varit med om i telefonförsäljarväg är i alla fall när det (för många år sedan) ringde en snubbe från Optimal Telecom. Det var på den tiden då bolagen ville sälja linjeväljare, eller att man skulle slå någon särskild kod före varje telefonnummer för att få billigaste taxan.

Snubben presenterade sig (mycket glättigt, riktigt försäljarklyschigt), körde sin sales pitch i nån minut och berättade hur bra det är med valfrihet och att man kan ringa billigare utan att vara bunden någonstans o.s.v. Och så avslutade han klämkäckt med frågan som ju (?) bara kan ha ett enda svar:
- Så nu är frågan: Vill du ringa billigare?

Det var öppet mål. Jag såg framför mig hur världen stannade upp och liksom gick i slow motion och hur det bara fanns en enda väg att gå.
- Nej

Han var tyst i flera sekunder. Jag med. Sedan kom det (betydligt mindre klämkäckt)
- Ööh... Okej.... Öööh. Tack och hej då.

Jag vill tänka att världen blev en lite bättre plats efter den dagen. Det var i alla fall sjukt kul.

jumping smileys

8 kommentarer:

LadyFi sa...

Yep - vi har haft sådana säljdiskussioner här också! :-)

Blue sa...

Jag säger bara: NIX-registret...och om någon slinker igenom så slänger jag numera på luren i örat på dom.

Vad är min mentala ålder då om din är tre år? ;o)

PS: Verifikationsordet var "ungspen" - jag småfnissar och associerar fritt - ännu barnsligare antagligen

*fnissar fortfarande*

Elin sa...

Tvättex har ringt till oss med. Men man känner sig inte alls manad att köpa 17 kilo tvättmedel och slänga ut 1000 kronor direkt!

Nej, telefonförsäljare är inte roligt!

Ida sa...

Vi har använt tvättex ett tag men så fantastiskt var det inte så vi böt tillbaka till Via.
Det ringer lite då och då från telia (mobil) och från andra telebolag, nått jäkla trosföretag som försöker få mig att beställa gratis trosor. Jag svarar varje gång NÄ jag vill inte ringa billigare eller NÄÄÄÄ jag vill verkligen inte ha gratis trosor. Från trosföretaget låter det som att det är samma tjej som ringer varje gång och varje gång frågar hon varför jag inte vill ha gratis trosor och jag säger samma sak varje gång, JAG HAR REDAN TROSOR!!!! då blir hon tyst en stund och tackar för sig :-)

För många år sedan ringde en tjej från Telia, hon berättade om nått billigt erbjudande varpå jag sa att jag tror knappast att vi kan ringa billigare än nu för vi har Bredbandsbolaget och ringde på den tiden gratis. Då blir hon alldeles till sig och frågar hur man kan teckna det abonemanget, hon som är fattig student skulle verkligen behöva ringa gratis. Hon fick adressen till BBB tackade för sig och jag var nöjd resten av dagen :-D

Sophie sa...

En gång ringde det en kille med tvättmedel till mig också. Av någon anledning visste jag precis hur mycket tvättmedel det gick åt för mig. Vi räknade snabbt ut att hans tvättmedel skulle räcka i flera ÅR för mig. Vi kom överens om att det inte var någon bra idé att jag köpte det ;) Men det var ett trevligt samtal och det var nästa så att vi gick ut på date.

När jag bodde i Västerås kostade min internetanslutning 150:- per termin. Det var ingen telefonförsäljare som slog det. De la snabbt på luren utan att försöka övertala mig =D

Pia Plupp sa...

Hahaha!

I HATE telefonförsäljare.

I LOVE NIX!!

brorsan sa...

Eftersom dom flesta försäljarna börjar med att fråga om dom stör så brukar jag svara att det gör dom faktiskt men att jag gärna ringer upp dom senare bara jag kan få deras hem telefonnummer och av någon anledning så brukar dom inte ringa tillbaka fler gånger märkligt!!!!!!!

listoplisto sa...

Vi är NIX:ade, men det verkar inte funka så himla bra *S*

Tack för alla skojiga kommentarer!!