Snart drar karusellen igång igen

På fikarasten konstaterades att det känns märkligt att det snart är ett år sedan Melodifestivalkarusellen snurrade genom Kiruna. Nu är det snart dags igen, fast den här gången får vi tyvärr se på från TV-läktaren. Närmsta Mello-ort är Skellefteå, ungefär 45 mil bort...

Idag publicerades startordningen för delfinalerna. Tävlingen börjar med en musikalartist (Nina Söderquist) i Göteborg och avslutas med en operasångerska (Malena Ernman) i Malmö. En kanske inte så vild gissning är att inget av de bidragen når finalen... iofs så är det Fredrik Kempe som skrivit Malena Ernmans bidrag, så man vet aldrig.

Tävlingen ser inte riktigt ut som förut. Röstningsförfarandet är inte riktigt som man är van vid, och det ska dessutom finnas en internationell jurygrupp som bl.a. kommer att utse den sista finalisten i Andra Chansen.
Det klarnar nog med tiden...

Vill du läsa mer om Melodifestivalen och Eurovision song contest så kan jag rekommendera Schlagerprofilerna och Schlagerpinglan. De har full koll på läget!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Blue sa...

Öh va? Typ 45 mil? E inte det i grannskapet för en norrlänning ;o)

listoplisto sa...

Jo, int' ä he nå att gnälla över. Bara en grispink bort *S*

Heidi sa...

Saknar yran lite faktiskt!

listoplisto sa...

Heidi: Eller hur? Det var himla lattjo att det hände nåt i stan :-)

Heidi sa...

Faktiskt var det lite annan stämning, iefterhand tror jag folk var så jävla paff över att Salmonsson och company fick hit det. Och mediarapporteringen var om något helt annat än bistra människor från norr men på en nivå som var helt sjuk, "Carola bytte stylen på håret" var nästa första sida... Vad hade hänt om hon fisit?
Men trevligt trevligt att till och med lilla Statoil hade discokula... När kommer det att hända igen...?