Mellodaxilax igen

Jahapp, då var det mellodags igen. Idag är det Malmö som gäller, och jag håller på att lyssna på enminutarna.

Star Pilots - Öööh... "Higher" är en skamlös ripoff på "Waiting for a star to fall" med Boy meets girl, från back in the days (1989). Lyssna på originalet här. I normala fall skulle jag ha sagt att detta är dead meat, men med tanke på Rigo and the Topaz sound förra veckan så verkar allt vara möjligt.

Sarah Dawn Finer - "Moving on" är en pampig ballad som dock inte lämnar något bestående intryck. Jag gillar Sarah Dawn Finer, men irriterar mig fläskigt mycket på att hennes "s" låter som "sch". Jag var på väg att skriva att det låter lite Fredrik Kempe om detta, när jag upptäckte att han mycket riktigt är upphovsman till detta bidrag. Jag gillar honom också, men jag vet inte... det kan vara lite för mycket "klassisk melloballad" över detta.

Malena Ernman - "La Voix" är ytterligare ett av Fredrik Kempes bidrag i årets mello. Poprockopera kan vara riktigt bra, men njaa..... däremot har Malena Ernman en röst som jag gärna skulle höra på en jazzplatta (vuxenvarning, jag vet).

Thorleifs - Ja, det KAN bli för mycket saxofon. Uppenbarligen. Å ja ba: "Vilket crap, den går säkert direkt till final".

Agnes - Love love love är helt vanlig popdisco, och Agnes gillar stekt fläsk med löksås (och sin vinöppnare). Mer spännande än så blir det inte, men det duger.

Susanne Alfvengren - Här avbröts lyssningen av att femåringen fick ett galet vredesutbrott samtidigt som en av treåringarna lyssnade på prinsessånger i en speldoseliknande bokpryl. Trots tre försök har jag inte lyckats höra hela minuten, men det låter lite lagom lidande och gotländskt och långtråkigt.

Next 3 - Jag fattar ingenting av detta... men Frida kunde ju gå vidare med "Upp och hoppa" förra året så det här är säkert också jättebra. Eller inte.

Sahlene & Storeng - Aaah... lite ABBA-vibbar här. Najs. Efter enminutarna skulle jag nog säga att detta är kvällens bästa bidrag.


Tipset då. Hmm... jag utgår från att Thorleifs kommer få många röster (tyvärr), likaså Agnes (fast utan tyvärr). Utöver det så hoppas jag att Sarah Dawn Finer och Sahlene/Storeng får en massa röster.

Till final: Thorleifs & Agnes
Till Andra chansen: Sarah Dawn Finer & Sahlene/Storeng

Och jag hoppas jag har helt fel om Thorleifs.

3 kommentarer:

Karriärmamman sa...

Jag är säker på att det blir en skräll ikväll också. Star Pilots är lite BWO och Alcatraz i ett, så det är inte omöjligt att de går vidare till andra chansen. Men Thor Leifs till final?? Näj. Däremot tror jag på Agnes och Sahlene dit... Den som orkar titta får se...lr nåt...

LadyFi sa...

Oh nej... jag vill bara att det ta slut! NU! Gah....

listoplisto sa...

Karriärmamman: Alcatraz? *asg*