Konsten att överleva i sitt eget hem

Igår tyckte femåringen att det var en bra idé att kalla sin kära mor för "jävelmamma", "jävelunge", att slå, klösa och sparka nämnda moder och sedan toppa utbrottet med att attackera modern med en gaffel. Tanken var att gaffeln skulle begravas i moderns sidfläsk, men se det gick inte.
Attacken väckte nämligen den svartögda karatemorsan som snabbt parerade attacken, konfiskerade mordvapnet och förpassade femåringen till sitt rum... på obestämd tid.

"Obestämd tid" blev sedan till två dagars utegångs-, kompis-, TVspels-, och datorförbud och för tillfället är femåringen inne medan småsystrarna är ute och leker. Femåringen tycker att det är pest, men accepterar straffet förvånansvärt väl.

Den onda (men ack så konsekventa) modern betraktar ömt sitt (i sista sekunden) räddade sidfläsk och tänker att mordförsöket iofs hade kunnat vara början till en billig fettsugning (gaffel och dammsugare - billigt och bra), men att det nog är mer politiskt korrekt att helt enkelt vara konsekvent för barnets eget bästa.

Sedan äter hon upp barnens lördagsgodis... hämnden är ljuv ;-)


6 kommentarer:

LadyFi sa...

Vilken härlig, rolig och lite skrämmande historia!

Anonym sa...

Oj oj oj du är bäst!! Vet precis vad som ska göras. Heja dig!!

Blue sa...

Kan inte du komma och ge mig utegångs-, dator- och tvförbud. Skicka mig i säng och tala om för mig att jag inte får göra någonting?

Det känns faktiskt helrätt med ett sådant förbud just nu. Synd bara att femåringen inte har någon insikt om vinstlotten. ;)

listoplisto sa...

Blue: Det skulle jag gärna göra, men jag vet ju att du skulle GILLA det, så istället väljer jag att plåga dig genom att avstå *visslar*

;-)

madlar sa...

Helt rätt att äta upp godiset, ont ska med ont fördrivas ;)

Anders, Malin och Oscar sa...

Ha ha jag läser din blogg med ett flin. Saknar dig min vän. Kram Malin