Bloggtema - sex

Mymlan på Bloggvärldsbloggen släpper ett nytt tema varje vecka. Denna vecka är temat sex.

Den senaste månaden har jag glidit in på ett amerikanskt diskussionsforum, lite liknande vårt svenska Familjeliv.
Jag konstaterar att man lätt blir hemmablind i vårt frigjorda och relativt öppensinnade Sverige, för i det amerikanska forumet går diskussionernas vågor höga kring ämnen som "abstinence only" (d.v.s om man i t.ex. skolornas sexualundervisning ska lära ut att det enda rätta är att avstå från sex, helst tills man gifter sig) eller huruvida det är okej att tala om för ungdomarna att de kan ha ett hälsosamt sexliv med sig själva om de inte känner sig redo att ha det med andra.

För man kan ju inte uppmuntra skolungdomar till onani. Inte nog med att det ger håriga händer, det leder dessutom till att de blir helt sexgalna och då blir allt bara ännu värre. Det låter kanske överdrivet? Det läskiga (eller "främmande" i alla fall) är att den typen av resonemang inte är helt ovanliga "over there". Det är väldigt mycket snack om hur saker "ska" vara, inte sällan med utgångspunkt i Bibeln.

Sex är nog lite som religion, alla har en åsikt men ingen har rätt

Så sex... bra eller dåligt? För eller emot? Överskattat eller underskattat?
Sex är nog lite som religion, alla har en åsikt men ingen har rätt.
Så här veckan efter Pride kan jag i alla fall känna mig rätt stolt över att leva i ett land där sexualitet (för det mesta) inte ses som något fult eller förtappat och där vi åtminstone är på väg mot att acceptera att sex kan vara så mycket mer än man och hustru under täcket med lampan släckt, utan att det per automatik är dåligt eller skadligt.

Förhoppningsvis är vi också på väg mot en värld där människor vågar tänka till själva och ha det sex de vill ha, inte nödvändigtvis det sex veckotidningarna säger att de "ska" ha eller det sex som "alla andra" har.

För det är ju så lätt att göra saker mer komplicerade än de behöver vara, helt i onödan, när man egentligen bara behöver känna efter och göra det som känns rätt och bra.


3 kommentarer:

smultronpaj sa...

Ja de är knasiga over there. Härom dagen såg jag på Doctors på Tv och en mamma undrade om det var okej för henne att duscha tillsammans och vsa sig naken för sitt barn som är 4 år. det känndes inte bra tyckte hon. Doktorerna svarade henne att det nog var dags att sluta om hon kände så och att barnen kunde ta skada om de trodde att nakenhet var nåt naturligt. Då kunde de få problem i skolan tex.

På allvar...

Danitra sa...

Länk tack?

Blue sa...

Oh en sån fel dag att ställa frågan!

Idag blir svaret att sex kan kvitta - för alltid - för man får orgasm av död ko och dustbags...okay?

Jag förespråkar dustbagonani och väskligg...japp...minsann...