Tar tempen på världen...

...och konstaterar att den är svårt sjuk. Minst 42 graders feber. Möjligen tyfus, ebola och allmän sinnessjukdom också.

Den holländska TV-produktionsjätten Endemol har inom kort premiär på sin nya dokusåpa ”De Grote Donorshow”. Om du någonsin har funderat över vad dokusåpabranschen ska hitta på härnäst och vad de ska komma på för att lyckas chocka och uppröra tittare, så kan du sluta med det nu.
*trumvirvel*

"De Grote Donorshow" går nämligen ut på att deltagarna tävlar om en ny njure. Det låter väl bra? Njurar är ju användbara...
Just det, deltagarna är dödssjuka (det vore ju B om de bara var lite sjuka)... den som vinner överlever, de övriga fortsätter vara dödssjuka i hopp om att få en njure från något annat håll (kanske överlever de till säsong 2).
Donatorn är för övrigt också svårt sjuk, hon har en hjärntumör. Men hurra för henne, för nu får hon leka Gud, och på bästa sändningstid dessutom. Och som vanligt får tittarna rösta på sin favoritdeltagare. Jippiii.

Osmakligt är inte ens förnamnet.
Och jaaaaa.... visst kan man argumentera som TV-kanalen BNN's VD:

– Ingen protest i världen kan stoppa mig från att sända programserien. Var och en av deltagarna har 33 procents chans att få en ny njure. Det är väsentligt bättre odds än i den vanliga vårdkön, säger Laurens Drillich.

...men det är inte mindre osmakligt för det.

Nä, nu väntar jag med spänning på dokusåpan där dementa gamlingar får tävla om en plats på vårdhem (rullatorrally kanske?), eller varför inte en "tänj på gränserna"-dokusåpa där utblottade socialbidragstagare tävlar om ekonomiskt oberoende genom att prostituera sig?

Jag har en känsla av att Alvedon inte hjälper mot den här sjukdomen...

1 kommentar:

Pippi sa...

Men alltså... HUR är det möjligt att man faktiskt kommer att sända sådana program? Vad värre är, är ju att det faktiskt finns folk som kommer att titta på det... Håller med, världen är sjuk. Mycket sjuk!