Blogga ihjäl sig

Metro skriver att det under de senaste månaderna skett två dödsfall i USA som kan ha framkallats av intensivt bloggande. IDG rapporterar om samma sak
Å ja ba: öööh? åkäj...typ?

Det finns bloggare som vittnar om att de mentala och känslomässiga kraven leder till stress, som i kombination med livsstilsfaktorer och genetiskt arv ökar risken för hjärtinfarkt.

Många bloggar för att tillgodose ett behov av att bli sedda. De sticker ut hakan, och exponerar sig för kritik, vilket ökar stressen.

Men även om det låter brutalt överdrivet så ligger det kanske något i det som skrivs? Kanske behöver vi något att kasta oss in i, att vara besatta av. Och kanske är det så att vissa sådana saker är mer hälsosamma än andra.

Kanske är det också så att många av oss behöver stress för att känna oss normala? I dessa tider när man nästan helt garanterat kan låna antidepressiv medicin av någon polare om man har glömt sin egen och Omeprazol är lika vanligt förekommande i badrumsskåpen som mjölk i våra kylskåp.
Så man bloggar för att synas, sedan bloggar man för att varva ner när man har bloggstressat sönder sig. Och så bloggar man lite till...

Vad gjorde man innan Internet? Det är typ en kvart sedan (okej, 12 år) som vi satt med 28.8-modem och hade telefonräkningar på 2000-3000 kr per kvartal för att det inte fanns något alternativ till dyrt uppringt Internet. Nu stressar folk ihjäl sig för att synas på nätet. Vad kommer härnäst?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , ,

1 kommentar:

Blue sa...

Jag ska säga vad man gjorde innan internet.

Man löste INTE konflikter lika lätt och snabbt som idag. En diskussion kunde hålla på i dagar, till skillnad från nu när man kan svisha in och lösa den direkt.

Man kunde INTE leta upp ett "tappat ord" utan att leta igenom bokhyllan.

Och världen var mycket mycket mindre och det var mycket mycket svårare att hålla kontakt med nära och kära.

Plus att man inte träffade nya vänner lika lätt.

Internet rules!

:o)