En medelväg som kunde fungera?

Så har vi alltså en ny lag i vårt avlånga land. I går kväll röstade riksdagen igenom förslaget till signalspaningslag som innebär att all elektronisk kommunikation som korsar landets gränser ska kunna avlyssnas. Eller som SÄPO skrev i ett remissvar i ärendet:

"Även om verksamheten benämns signalspaning är det viktigt att understryka att resultatet är detsamma som när polisen verkställer hemlig teleavlyssning, dvs. det allmänna får del av sådan kommunikation mellan personer som annars är skyddad mot avlyssning. Det är således fråga om en massiv telefonavlyssning och förslaget innebär en kränkning av enskilds integritet som vida överstiger den kränkning som förslagen om buggning och preventiva tvångsmedel sammantaget innebär"

Folkpartiets Birgitta Ohlsson valde att avstå från att rösta. Avlyssning utan brottsmisstanke är emot hennes grundvärderingar och hon ville inte tumma på sitt samvete, så hon avstod för hon tyckte det kunde vara en medelväg som kunde fungera!?
Visserligen ett snäpp bättre än att rösta ja, men ändå fegt.

Centerns Fredrick Federley höll ett tårdrypande anförande i riksdagen där han talade om personlig övertygelse och hur hans mamma alltid sagt till honom "Frederick, du vet vad som är rätt", och yrkade sedan på återremiss. Hurra, tänkte många. Återremiss, en chans att förändra något. Och så skönt att se att även allianspolitiker kan vara emot FRA-lagen.
Men nej... det välregisserade skådespelet var nog mer ett sätt att få det att se ut som att även oppositionen inom alliansen har något att säga men att enigheten i slutändan är total inom alliansen. Man kan ju undra vilka omvälvande förändringar det var i lagförslaget som tippade över så att Federley på några få timmar kunde gå från att snyfta i riksdagen till att plötsligt vara övertygad om att FRA-lagen är helt rätt. Hyckleri på hög nivå!EN person i alliansen röstade nej till förslaget. Camilla Lindberg (fp) ska ha all heder för att hon (till skillnad mot många andra) vågade gå emot sitt parti och faktiskt följa sin övertygelse.
Undrar vad hennes mamma gjort annorlunda än Federleys...Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

6 kommentarer:

Cecilia som inte orkar logga in sa...

Jag är lika fascinerad som förfärad av detta. Både hur man kan säga att man ska rösta nej, men sen rösta ja.., hur man kan ta fram förslaget och sen skälla ut det... Inget parti går fläckfri ur den här soppan.

Men glöm för all del inte att det finns fler liknande remisser ute i lagstifningscirkusen.

Gubben sa...

Äh, vi kan skrika, gråta, bryta ihop, mailbomba, bloggbäva, skriva brev och insändare - vad hjälper det?

Vi har med politiker att göra - inse det! Och inte hjälper det att byta ut dem mot andra politiker…

Frågan är VAD man KAN göra? Jag vet då inte…

miwi sa...

Avsluta alla mail & inlägg på ett lämpligt sätt så att inte FRA störs i sitt viktiga fredsbefrämjande arbete!

Allah är stor!
Jihad revolution!
Snart smäller det!

anna wintour sa...

är det du på bilden
mycket vacker kvinna

Kraxpelax sa...

Jag polisanmäler diskussionssidan flashback för ärekränkning på grundval av material som redovisas i bifogade filer.

https://www.flashback.info/showthread.php?t=677170Denna polisanmälan samkör två motiv.

1. omsorg om samhällsnyttan. Yttrandefrihet är viktigt, men detta snusk har ingenting med yttrandefrihet att göra. Det utgör tvärtom en ideologiskt perverterad missbildning av densamma. En regering och statsledning som tolererar sådant här visar inte tolerans utan oacceptabel sVAGHET som hotar samhällsmoralen. Saken måste för samhällsnyttans skull beivras.

2. Polisanmälan är samtidigt min personliga hämnd på de debattledare - "Kephera", dvs. Henrik Sundholm, i synnerhet - som tolererar sånthär slask men systematiskt censurerat och förolämpat mig för mina ÅSIKTERS skull. Dessa pervon utmålar sig själv som yttrandefrihetens förkämpar. De är ingenting i den vägen. och när de gick på mig gick de på fel kille.

Bifogade 14 filattachments:

14 attachments — Download all attachments View all images
697ab5d5c12c96bc08ba7f88f693d2c2.jpg
152K View Download

fafdkb6.jpg
428K View Download

flashbackfake2jv9.png
552K View Download

-goran.jpg
62K View Download

goranslapparrl4.jpg
191K View Download

granredigerad1mr5.jpg
288K View Download

politikerlyft.jpg
189K View Download

reinfeldt-2.jpg
63K View Download

schyman.jpg
160K View Download

Tävling Fakeporr 2 - Sidan 2 - Flashback Forum.htm
102K View Download

Tävling Fakeporr 2 - Sidan 3 - Flashback Forum.htm
102K View Download

Tävling Fakeporr 2 - Sidan 6 - Flashback Forum.htm
102K View Download

Tävling Fakeporr 2 - Sidan 9 - Flashback Forum.htm
74K View Download

Tävling Fakeporr - Flashback Forum.htm
102K View Download


- Peter ingestad, Solna

Micke sa...

Ja jädrar nu kommer man att fastna i nätet om man skriver nåt som t ex انتقام som betyder "vedergällning" på arabiska så det vågar man ju inte skriva i Reinfeldts STASI-kontrollerade Sverige. Ett annat ord man inte vågar använda är "hämnd" som på arabiska skrivs انتِقام (ثأر), eller nåt sånt.