Hans Wiklund är ute och cyklar trehjuling... i sandlådan

– Brudar som gillar ”Sex and the city” bidrar till att kasta tillbaka jämlikhetssträvan hundra år tillbaka i tiden med de här löjliga Louis Vuitton prinsess-idealen. Och så tycker jag fan att om man är tjej och tycker det här är bra, då är man värd halva männens löner, inte en krona till

Hans Wiklund, du är bara avundsjuk. Avundsjuk för att de grabbiga filmerna som framställer Steven Seagal och Bruce Willis är så mycket mindre glamourösa än Sex and the city.
Avundsjuk för att Steven Seagal och Bruce Willis inte hinner slappa med en Cosmopolitan eller kolla in sjukt snygga skor för de är så upptagna med att skjuta sönder båtar och hus och terrorister.

Hans Wiklund, byt upp dig till en vuxencykel och kom in på banan igen.
Och såga alla stereotypa "män (särskilt smutsiga sådana) är hjältar som tar hand om stackars kvinnor som behöver räddas från den elake tyske/franske/annan valfri nationalitet med brytning som låter kul i Hollywood-terrorist som ska spränga nåt i luften"-filmer innan du ger dig på SATC.

Kvinnor som gillar (och kanske köper) dyra handväskor och skor och diskuterar världsligheter är bimbos som ska ha lägre lön, medan män som köper dyra bilar och prylar, kollar fotboll, dricker bärs och kommunicerar med "ugh, Zlaaaaaaatan" är macho och riiiktiga karlar.
Har vi inte kommit liiiiiite längre än så? Eller har du kanske bara inte fått upp näsan över sandlådans kant?

Jag kommer köa för en biljett till filmen, och jag kommer tänka tillbaka på när SATC började sändas på TV i Sverige, hur otroligt banbrytande det var med en sådan serie med kvinnor som verkligen tog för sig av livet. Jag kommer tänka på hur vi kunde sitta tillsammans i tjejgäng och titta på serien och omväxlande skratta och rodna för att det var något helt nytt och lite galet. Och så kommer jag tänka att livet är jävligt mycket skönare med serier och filmer som SATC, som motvikt till alla smutsiga hjältar som spränger saker.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Gealach sa...

Åh, vad jag håller med!!!

Blue sa...

MUAHAHAHAHAHAH!

Sist jag kollade så var han gift med Minimjölk-Emma. Topmodell.

Hon kanske kan ge honom halva SIN lön och ett par dojjor i månadspeng den lille bitterballen.

Då kanske det blir jämställt i hans familj.

listoplisto sa...

blue: Jag noterar "bitterballe" som nytt ord i vokabulären ;-)

Har du haft en bra midsommar?

Blue sa...

Bitterballe är i allra högsta grad ett nödvändigt ord. På holländska är det en maträtt, och på svenska är det ett, i alla fall av mig, mycket välanvänt ord om sådana som Hans Wiklund eller karlar i allmänhet och synnerhet som beter sig som om de hade PMS ;o)

Du får ordet, jag är helt säker på att det kommer att komma till användning även hos dig...

Midsommar var bra. Strålande sol. Klarblå himmel och en vind som hette duga. Men det blev precis som planerat. Om man bortser från att mannen min blev en bitterballe en liten stund på midsommardagen ;o)

Regnet kom i alla fall inte förrän igår.

Jag skiter numera i SMHI. Här är det dmi.dk som gäller. Eller yr.no.

SMHI kan gå och suga på *insert valfritt könsord här*.

Hur hade du det?

PS: Jag har sett filmen. Jag kan gladeligen ge bitterballe-Hans halva min a-kassa om han håller käft. Han är bara avis på Mr Big ;o)

Björn sa...

Har någon av er faktiskt lyssnat på vad Wiklund sa? Eller blir ni förbannade enbart baserat på Aftonbladets rapportering? Jag tycker att ni ska ladda hem podsändningen (från 12 juni) och bilda er en egen uppfattning.

För även om han är raljant och inte sticker under stolen med att han avskyr filmen, erkänner han också att han inte tillhör målgruppen. Han ger dessutom filmindustrin en känga (eftersom utbudet av film är så riktat mot män), och han tycker att det är rättvis att pojkvänner tvingas följa med på den här filmen som "hämnd" för att deras flickvänner tvingas med på huvudlös manlig action.

Och hela recensionen, med tillhörande "debatt" görs i ett tonläge som bara den som inte _vill _höra kan uppfatta som genuint kvinnofientligt.

listoplisto sa...

Björn: Tack för tipset, jag ska lyssna på det! :-)