Nå jo

Ny krönika ute nu
Stora stygga vargen

4 kommentarer:

Corundum sa...

Nåjo. Anar fler kopplingar till tidigare nämnt ämne, inte sant? :/

Bra krönika iallafall! Jag har aldrig trott på tanken att det ska vara bättre för barnen att vara med båda föräldrarna för sakens skull, om allt annat är dåligt.

Det gjordes ju för ett år sedan en dansk-svensk jätteundersökning om skiljsmässobarn. De jämfördes i vuxen ålder med en referensgrupp som haft båda sina föräldrar under uppväxten. Resultaten var entydiga och tydliga: man är INTE olyckligare som skiljsmässobarn. Däremot ÄR man olyckligare om det har varit mycket gräl hemma - oavsett mellan vilka familjemedlemmar.

Detta går självklart att applicera även på de familjer där någon brukar våld. Det är fel, det ska åtgärdas, och det ska inte få gömmas bakom någon slags missriktad välvilja jämtemot barnen som inte har någon som helst verklig grund att vara bättre än alternativet - att direkt bryta upp förhållandet.

Kan inta annat än hålla med.

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

KaosJenny sa...

Bra krönika... Vettigt att vända fokus från kidnappningar till bråk hemma eftersom det är mycket vanligare och påverkar antagligen också barn väldigt mycket. Kram

Anonym sa...

Bra skrivit! Tyvärr finns det massor med barn som får det illa hemma.

Pippi sa...

Som vanligt har du skrivit en fenomenalt bra krönika! Det är så sorgligt, tragiskt och jag vet inte allt att barnen glöms bort när det gäller våld i hemmet. Att behöva se våld, oavsett ålder, påverkar ett barn så oerhört negativt. Ett litet barn kan ju dessutom inte sortera intrycken :( Barn som bevittnat våld i hemmet är i lagens mening också brottoffer - men vem tar deras parti? Sorgligt, sorgligt...