Är det så jävla underligt...

...att det är krig och kaos i världen när det finns folk med den här människosynen
Lidl häller frätande medel på matsopor
I en Lidl-butik i Solna har man sedan en tid "problem" med att hemlösa rotar i soporna efter mat. Jag undrar hur tankegångarna gick när de kom fram till att det nog är avskräckande om man sprättar upp alla förpackningar som kastas och sedan häller frätande medel över alltihop.

Ursäkta språket, men vilka jävla svin! Har man fattat något om man ens kan tänka tanken att det är en lösning?

Butiker i allmänhet kastar oerhörda mängder livsmedel som är helt ätliga. Det finns personer som väljer att leta sin mat i containers i protest mot konsumism och slöseri. De kallar sig freeganer/freegans/matbefriare.
Med tanke på den undersökning Konsumentföreningen i Stockholm har gjort, som visar att varje svensk slänger 100 kg fullt ätlig mat i soporna varje år, så finns det något helt logiskt i det freeganerna gör. Ändå klassas det som stöld att ta bortkastad mat ur t.ex. butikers sopcontainers.

De hemlösa har inte samma valmöjlighet som freeganerna. Vi kan nog anta att de flesta hemlösa inte äter ur containers för att de tycker det är roligare än att handla inne i butiken. Men det är ju uppenbarligen jobbigt att se dessa störande element som inte passar in i samhället med alla oss andra vanliga människor så det är såklart enklare att förgifta dem så att de kanske försvinner.

Ruttet, Lidl.

6 kommentarer:

Corundum sa...

WORD! Kunde inte hålla med mer. Men det vet du om du läst mitt inlägg om att slänga mat för ett tag sedan.

Ibland undrar man vad det är för fel på folk...

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Anonym sa...

Problemet är att många nu tror att det var Lidl centralt som kommit på detta istället för en enskild anställd.
Det beror på att folk inte läser artiklarna till slutet.

Little Miss Splendid sa...

Får mig att tänka på boken Stone Cold som vi läste på engelskan för ett antal år sedan. Den handlar också om undanröjandet av personer som inte passar in i mallen.

LadyFi sa...

Visst är det hemskt vad de har gjort! Bra sagt, Li!

GIS-mormor sa...

Oavsett vem som gjort det så vittnar det om en fruktansvärd människosyn, det är svårt att fatta att sådant existerar men det gör det tydligen.

vandrarvild sa...

höjden av cynism när man inte ens vill att de hemlösa ska käka maten som de slängt!

tur att jag redan bojkottar lidl av andra skäl...