Ååårkar inte

Idag är jag på missunnsamt humör... sådär så att jag gärna surfar in på heminredningsbloggar och skrockar lite för mig själv och föreställer mig hur det egentligen ser ut i de "perfekta" hemmen med bara vit inredning och hur de säkert egentligen har miserabla liv och ketchup på soffklädslarna en gång i veckan och hur de nog fått städa ihjäl sig för att lyckas ta de perfekta fotografierna en sekund innan något av barnen spillt julmust överallt eller bajsat på ryamattan.

Jag är trött. Och det snöar som FAN. Det snöade hela eftermiddagen och kvällen igår. Familjen listoplisto hade den traditionella adventsmiddagen (lite i förtid) och under tiden vi var där landade det cirkalisa TJUGO centimeter snö på marken (och bilen). Sedan har det fortsatt snöa under natten och även idag. Natten som för övrigt har spenderats på 4 olika ställen... egen säng, barnsäng, barnsäng nr 2 & slutligen vardagrumssoffan. Hurra.
Inomhus ser det ut som ett bombat skithus med leksaker överallt, kritor och tuschpennor på golven, tvätthögar i storleksordningen Kebnekaise och rent allmänt kaos. Och jag ååååårkar inte städa. Skitungarna är skitungar, så de måste badas. Det skulle med andra ord behövas en armé av vuxna för att styra upp läget idag.
Dessutom ser jag med skräck fram emot att släpa vagnen genom 30 cm snö till dagis i morgon för att sedan med ännu större skräck göra slutmätningen i Kirunapulsen och kanske konstatera att vi inte nått målet och därmed är utom tävlan. Blir det så, då ska jag tamejfan dricka sprit i morgon kväll.

Jag behöver fler "perfekta" hem att slakta... ge mig surftips NU!

Förresten... Lollias fyller år idag och Karriärmamman fyllde år igår. Grattis mina vänner. Vi blir fan inte yngre ;-)

5 kommentarer:

rullgardinsflikkan sa...

Haha guuud va jag känner igen mig.. fast jag slaktar alla snygga brudar istället :-P

listoplisto sa...

rullgardinsflikkan: Jag har inte hunnit till de snygga brudarna än, jag räknar med att den fasen inträder ungefär kl 16.00 när jag röjer i klädkammaren och svär över alla kläder som har krympt ;-)

Karriärmamman sa...

Ah, ja...här är det snö upp till vaderna också och mer är på väg. I detta nu blåser det och en och annan snöflinga letar sig ner från MÖRKA moln på himlen. Vintern är här. Punkt.

Och tackar för gratulationen - nej vi blir fanimej inte yngre, men å andra sidan så växer barnen upp lite mer för varje år som går. Alltid nåt! ;)

Tine sa...

Hahaha, vad jag skrattade då jag läste detta inlägg, känner så igen mig. Jag är också trött på allt som ska verka så perfekt jämt. Vem vet, kanske är det precis så det är i ånga fall, men i de allra flesta fall tror jag att det vita inte är vitt så länge =)

Jag efterlyser inredningsbloggar med annorlunda inredning, inte bara vitt vitt vitt, och en gnutta brunt, eller svart eller grått... boooring.

Kan ju iaf skicka ett tips på en sida du kan surfa in på... nu när du bad om tips =) Detta kanske dock inte är nåt perfekt hem att såga, haha, men du kan däremot skapa ett eget, riktigt kul grej!

http://www.inredningsskolan.se/simulator/

Lycka till =)

Lollias sa...

Tine kan jag ju tipsa om min öststatstoa... :-) Himmmmmmla fin (inte).

Tack för grattiset, det är alltid underbart att bli ihågkommen! Jag GILLAR att fylla år, och brukar säga att jag snart är på RÄTT sida om 40. Utan att dra ironiskt på smilbanden, jag ser fram emot att bli äldre och få mer tid. Optimist som jag är... :-)

Du borde komma och hälsa på hos oss, så känner du dig genast mycket duktig och hemmafixande och inredningsinne. Vi har prexis gjort (nästan) färdigt i köket, och det är fortfarande VÄÄÄÄÄldigt ute. Jag blir nog aldrig inne ens om jag skulle försöka. *S*