Kanske man skulle vara lite huslig?

Att vara i dagisbranschen är som att plötsligt få ytterligare ett universum att hålla koll på. Tyvärr kan man inte hålla sig på avstånd och spionera med teleskop utan man måste grotta ner sig i snor och magsjukor och lämning och hämtning och luciafirande.

I morrn är det dags för luciafirande nr2 (för huliganer nr 2 och 3) och det är inget måste men det är väldigt treeevligt om föräldrarna tar med lite fikabröd.

Eftersom jag inte hade med något till luciafirande nr1 sitter jag nu här, gissningsvis med kraftigt försvagat omdöme (dricker glöggte) och funderar på om jag kanske ska baka lite idag för att döva det dåliga samvetet över att jag inte är en sån där käck dagismorsa som bakar sju sorter och dessutom tar hänsyn till alla olika allergier som finns bland barnen (jag kämpar för att veta vad de andra barnen heter, och lyckas väl... inte särskilt bra).

Alltså jag kan baka och jag gör grymt goda kanelbullar och helt okej bröd av olika slag. Men det är så sjukt tråkigt att baka, så varför funderar jag ens på det. Jag är sådär så att jag kan tycka det är myspysigt att göra en deg och att baka ut de tre första vad-det-nu-är, men när det sedan aldrig tar slut och köket ser ut som en katastrofplats så överväger jag varenda gång att kasta ut deghelvetet och hyra städhjälp.

Men jag tänker att om jag sitter riktigt stilla en stund och typ surfar in på några modebloggar eller nåt, så kanske det går över? Tror ni?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Karriärmamman sa...

På grabbarnas avdelningar får den som vill skriva upp sig på en "baka-till-x-aktiviteten-lista" varje gång det är nåt.

Jag skriver aldrig upp mig. Däremot kan jag bidra med KÖPTA bullar eller pepparkakor. Om jag kommer ihåg det vill säga ;).

Sophie sa...

Hos oss är det fröknarna som står och bakar en hel vecka i sträck mellan alla andra sysslor som ska hinnas med. I år slutade det med att de passade på att ställa in hela skiten eftersom det var på en lördag. Undra vad det är för fel på en slät kopp kaffe, eller helt utan fika? Då skulle alla slippa stressen och det skulle bli av... Eller alla kanske kunde få ta med lite eget fika och en egen termos med dryck? :D

listoplisto sa...

Karriärmamman: Mycket klokt tänkt!Sophie: Gah! Som om inte fröknarna har tillräckligt att göra ändå?!? Jiiisus. Här bjuds det på kaffe, saft och pepparkakor. Övrigt fika fixar föräldrarna. Det är ju kul för barnen att fika, men för egen del hade jag lätt varit nöjd med en kopp kaffe. Och jag hade absolut kunnat ta med den själv *S*

Sophie sa...

Glömde att även alla släktingar är inbjudna så det är bakning x 4 ungefär... Ja färdigköpta pepparkakor är inte helt fel!!! (Undra varför man inte kör med det???)

Elsa sa...

Köpta pepparkakor är dessutom godare än för tjocka degiga hembakta :-).

Hos oss bakar också barn och personal på förskolan - smidigt!