Att snubbla på mållinjen

Jamen det finns ett par saker som är roligare än att köa på banken på lunchrasten.
Fast det är onekligen lite intressant att spana på folk i kö. Särskilt när det är pensionsutbetalning och kön består av gubbar i keps och tanter i toppluva med rullator, den ena med större näsa än den andra.

På väg in till banken hamnade jag ungefär EN sekund bakom en snubbe som sedan visade sig ha planer på att köpa bostad och därför skulle låna pengar till det = tar lång tid, särskilt när ärendet måste avhandlas på engelska och saker förklaras om och om och om igen.
OM jag bara hade kastat mig fram i dörren och tacklat honom litegrann så hade jag nog kunnat spara den kvart jag fick vänta på att han skulle bli klar. Men som sagt, under tiden hann jag spana in stornäsorna som i maklig takt hämtade ut sina pensionspengar.

I alla fall... när jag väl överlevt pensionärsrallyt på banken tänkte jag att det skulle sitta fint att fira med en sallad från ICA. Jag hade dock inte räknat med att alla pensionärer som varit på banken innan jag kom dit, hade bestämt sig för att fylla skafferiet med makaroner och löstandsvänlig filmjölk... på samma ICA.

Kön var ungefär tre mil lång och jag började notera saker på min mentala komihåglista. Saker som: "Lär dig när folk får sin pension, gå inte på stan såna dagar", "Gå aldrig mer till jobbet utan medhavd matlåda" och "Sluta tänka att saker nog går snabbt. Inget går snabbt. Någonsin!"

Och ja, salladen var tråkig. Ny notering på listan: "Sallad från ICA är alltid tråkig. Sluta köpa sån!"

6 kommentarer:

Karriärmamman sa...

*fniss*

Min morfar brukade alltid klaga på att det var fullt av pensionär i affären vid rusningstid "Kan de inte handla på ANDRA tider de som är hemma hela dagarna!!"

Och detta var när han själv blivit pensionär... ;)

GIS-mormor sa...

Men vad skulle du på banken och göra? Det är väl inte nödvändigt? De få gånger jag ska på banken sätter jag av ett par timmar. Ingen idé att tro att det ska gå snabbt där. Och inte har jag nån aning om när pensionen kommer heller.

Men Herregud! Snart kommer jag ju att veta när pensionen kommer... *kallsvett*....GULP!

Malin sa...

Haha, vi hade en diskussion här om dagen vid lunchbordet om varför pensionärerna alltid är ute i lunchrusningen och ockuperar banker och apotek :-D

Blue sa...

Det är ett av världens mest olösta mysterier, varför pensionärer måste gå till bank och apotek på lunchtid. Min senaste teori är för att dom kommer ut och får se lite medmänniskor - arga sådana. Som en doku-såpa med pensionärer.

Men jag undrar också faktiskt vad du skulle på banken att göra? Internet...hello?

Enda gången jag befattar mig med dörrhandtaget på banken är om något puckat elbolag skickar tillbaka förmycketbetaladelavgift på en avi...en jävla förlegad avi. Och jag är för snål för att lösa in den någon annanstans än min egen bank.

Icke att jag betalar 50 spänn till tredjepart för att jag ska få tillbaka pengar. ICKE!

*hytter med käppen*

listoplisto sa...

Ja alltså jag går inte till banken om jag inte MÅSTE... men jag var tvungen att få en ny aktiveringskod till Internetbanken efter att datorn liksom... havererat *S*

Kommandomamman sa...

Jag var också tvungen att gå på banken men jag snabbade mig raskt före alla pensionärer.

Jag fick 91 riksdaler av SL i taxiersättning för försenat pendeltåg.