Saker och prylar och grejer och sånt

Sommar brukar betyda bloggtorka, men jag hade gärna skrivit tio inlägg om dagen om jag bara hade TID. Det är "fullt ös - medvetslös", "plattan i mattan" och "gå ut hårt och sedan öka" hela tiden just nu, för jag håller på att glida över på ett nytt jobb. Samma ställe, men en glidning över till en annan tjänst. I alla fall för ett drygt halvår, sedan får vi se.
Just idag känns det en aning överväldigande, jag vet inte hur allt ska gå ihop, men det brukar ju lösa sig, så jag försöker lita på det.

På tal om att lösa sig så är det något som vår lilla huspropp inte vill göra... husproppen som har bosatt sig nånstans i duschavloppet. Jag hatar avlopp! Eller nej, jag älskar avlopp, när de funkar som de ska, för då slipper jag ju översvämning hela tiden, men här snackar vi inte gullig vit golvbrunn av plast med några fjuttiga hårstrån som ligger och plaskar, utan gjutjärnsgolvbrunn anno 1969. Riktigt äckligt alltså.

Jag och proppen inledde vår match lite lamt för ett par veckor sedan, jag försökte skrämmas med kaustiksoda men tydligen såg jag feg ut eller nåt, för proppen svarade med att bli ännu värre. Sedan dess har jag spelat död, i hopp om att propphelvetet ska slappna av och tro att hotet är undanröjt. I kväll kändes det som ett bra läge att smälla till med en överraskningsattack, så jag tog med mig polarna ättika, bikarbonat och vattenkokare ner till källaren.

Jag tror det står 1-0 till mig efter ett par timmars fajt. Det verkar i alla fall som att proppen har retirerat en aning. Men jag räknar med ett motdrag, förmodligen kommer det att spruta upp svart äckel ur golvbrunnen när jag attackerar med nästa kanna kokande vatten. Lite som hon som spyr ärtsoppa i Exorcisten... fast det var grönt och hennes huvud snurrade. Ni vet. Demon-golvbrunnen från helvetet. Typ.
Jag känner mig faktiskt lite som Max von Sydow, jag borde kanske tagit ned ett kors och en bibel också, för säkerhets skull.

Wish me luck. I'm going in!

5 kommentarer:

Ida sa...

Bikarbonat och hett vatten, det är grejer det när det gäller proppar :-D

Pia Plupp sa...

Ooops, det verkar som att Kiruna överfallts av avloppsproppar - de har iallafall också hittat till oss. Men vi blundar, håller för öronen (o näsan) och låssas som ingenting den här veckan ut - SEN börjar fighten, har vi tänkt.

Brorsan sa...

Har det ordnat sig annars så har jag ett bra tips. det finns att köpa en tunn plastslang som man kopplar till kranen och sedan trycker man ner den i avloppet och spolar med vatten det är små hål i den som sprutar ut vattnet med högt tryck åt olika håll och hemma hos oss så hjälper det varje gång.
jag köpte den på coop i Borås så det borde ju finnas i Kiruna med eller inte vad vet jag.

PGW sa...

Som saneringsgubbarna i Flogsta sa när de gick och rörde runt i knähögt dagvatten i källaren "ni har Norra Europas största hårboll någonstans under gatan här ute, och kommunen vill inte göra något åt det".

Vi lärde oss snart att inte förvara något i den källaren, den lilla "fuktskadan" uppstod ett par gånger om år ...

Lollias sa...

Våran är också "anno före kristus"... Vi använde en ståltråd med en krok i änden och fiskade. Fiskade och fiskade och fiskade... och fiskade lite till. Och ännu mera. Dock kan sägas, att efter åtskilliga DAGARS (egentligen kvällar och eftermiddagar, men det låter så futtigt) fiskade lyckades vi få röret såpass i skick att avloppsbrunnstjosangrejen numera bara behöver tillsyn en gång i månaden ungefär. Dessutom är jag ju korthårigare, numera, och korta strån går igenom systemet på ett HELT annat sätt. Till skillnad från de långa, som slog knut både på sig själva och på rören. :-)