Män är från Mars, kvinnor är från vettet

Sådär, nu är julen nästan över... skönt!

Igår var en sån där "nästan som innan man hade hundra barn"-kväll, tillsammans med goda vänner. Lite att dricka (lite mer för vissa) och vilda diskussioner heeeela kvällen.
Underbart! :-)

Den här gången avhandlade vi bl.a fenomenet "supermorsor".
För er som inte är bekanta med begreppet så finns det några synonymer: "curlingfruar", "kan-själv" och "duktiga flickan" t.ex
Gemensamt för oss (jag är en sån) verkar vara att vi lever våra liv med ständigt brutna ryggar för att vi vill fixa allt. Jämt.
Barn, hem, förhållande, andras förhållanden, andras problem, andras liv. Fixa, fixa, fixa!
Som vansinniga och fullkomligt irrationella kombinationer av Dr.Phil, moderna karriärister och en hemmafru från 50-talet. Väldigt paradoxalt på många vis, särskilt om man lever i ett jämställt förhållande där beteendet är helt onödigt.
Vi bär världen på våra axlar, vi tror/känner att det är vårt ansvar att göra detta trots att vi logiskt sett vet att vi har fel, och där någonstans blir det riktigt snurrigt.

Världen är tung... 6 miljarder människor och en jävla massa sten och vatten. Hajja att ryggen värker!
Men stå ut med oss! Försök förstå oss. Vi gör det vi gör för att vi tror att det är rätt. Fast vi vet att det är fel ;-)

Och eftersom ni uppenbarligen tycker om oss ändå, så måste det ju tyda på att ni inte heller är helt rätt monterade *S*


Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

NH 51 sa...

Snälla - lär barnen ta sina egna beslut och smällar och handskas med sina egna besvikelser. Annars vet man inte när man ska sluta fixa allt och helt plötsligt finner man sig, som jag, fixandes det ena och det andra åt sin 23-årige son. Och det utan att han ens bett om hjälp.

Kram på dig från ännu en curlingmorsa.