Sådärja!

På DN Debatt finns idag ett inlägg skrivet av Cecilia Chrapkowska, Johan Lundin Kleberg, Lydia Melchior och Agnes Wold.

Debattinlägget ger mothugg till Annica Dahlströms teser om neurobiologiska skillnader mellan män och kvinnor, och konsekvenserna av dessa påstådda skillnader.

Enligt Dahlström gör mäns begränsade synfält att de inte kan uppfatta barn eller dammråttor. Vore det så förstår inte vi varför de tillåts vara piloter, taxichaufförer eller flygledare '


Annica Dahlström menar att kvinnor bör stanna hemma minst tre år. Brist på mammakontakt leder till individer som är osäkra, aggressiva, stresskänsliga och löper ökad risk för alkohol- och drogmissbruk. Hon drar dessa slutsatser med hänvisning till djurförsök av maternal deprivation. Denna försöksmodell innebär att djurungar får ligga ensamma och hungriga och pipa på ett kallt burgolv. Att jämföra detta med situationen för barn som vistas på dagis eller med sina fäder är både dumt och elakt mot pappor och förskollärare.


Debattartikeln är mycket intressant, och efter den senaste tidens tystnad kring Dahlström så känns det skönt att se mothugg från annat håll än bara JämO och bloggvärlden. Det känns som att kritik från de egna leden trots allt väger lite tyngre.


Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

smultronpaj sa...

Men vad är hon för rikspucko och hur har jag kunnat missa det?

annesophie sa...

Weeee! Go Agnes & co.