Att få vara själv

Den senaste veckan har varit hektisk både på jobbet och hemma. Dessutom har småhuliganerna sovit rätt dåligt, så det har känts som jobb dygnet runt. Skitjobbigt, men kanske samtidigt rätt nyttigt. För som GIS-mormor så klokt har sagt:


Om man aldrig mår dåligt så vet man inte heller när man mår bra
Det blir frustrerande när de enda stunderna på dygnet som man får lugn och ro är när man sover, så igår jagade jag ensamhet med ljus och lykta. Eller med bil och hamburgare om man ska vara petig.
Jag tog lunch helt för mig själv, hämtade en hamburgare och tog bilen till en superbra vara-själv-plats, där jag satt i bilen och åt och njöt. I natt har jag sovit gott och idag känns det mycket bättre.

Har du någon vara-själv-plats som alltid funkar när du behöver lugn och ro en stund?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


7 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Nu har jag fördelen att mitt hem är mitt och ingen annans, men annars tycker jag att bilen är väldigt bra också. Där kan inga telefoner och mail nå mig. Bara jag och vägen.

Karriärmamman sa...

Mm, nere vi sjön finns det en plats som jag brukar ta mig till när jag inte vill att nån ska få tag på mig - inte barnen, inte jobbet, inte nån. Jag är så tacksam att vi bor när sjön, det är rogivande, även när barnen är jobbiga.

Blue sa...

Vart som helst där det går att sätta ändalykten på en klippa och se havet. Vädret är ovidkommande. Det lugnar mig att se havet i vilken form som helst. Platt eller fyra meters vågor.

Jag väljer dock helst sommarstugan som en plats. Att åka dit ensam, på hösten eller vintern när inte en endaste turist är i sikte är som en bal på slottet.

Tranquility!

Pippi sa...

Bilen är en bra grej att ha när man vill vara ensam en stund. Har gjort som du några gånger. Ibland kör jag bara ut mot Kurra eller E10:an västerut. Brukar ibland ta en lunchpromenad när det blir för mycket... Att få vara ensam är så otroligt viktigt och välgörande ibland...

Pia Plupp sa...

oj, vad jag känner igen mig...

Mitt vara-själv-ställe är i tränings-skogen... SÅ underbart att få springa eller åka skidor utan sällskap o bara få rå om sina egna tankar.

GIS-mormor sa...

Oj, vad kul att bli citerad :-)

Sophie sa...

Skogen... Det var ju så perfekt att ha hundar att vara ute och strosa med... Att sitta vid ladan och spana ut över strandängen gör också att min stress blåser bort. Där kan jag bara sitta och slappna av och titta och lyssna på fåglar.