Fråga listoplisto

Anna från Haninge undrar varför "flytningar luktar äpple".
Hej Anna! I den grekiska mytologin sades det att kvinnor med äppeldoftande flytningar var särskilt utvalda och ägde mystiska krafter. Man trodde att äppeldoften var ett tecken på oändlighet och att den som lyckades snärja en kvinna med äppeldoftande flytningar skulle belönas med ofattbar rikedom och VIP-plats i båten över Styx, på väg till Hades.

Eller neeeej. Det där var förstås bara ljug. Luktar det äpple från hallongrottan bör man nog klicka sig in här istället för att surfa på min blogg. Inte för att jag inte uppskattar det, men ändå liksom... äpple?


Per-Ola från Mullbergaskolan frågar "vad betyder ögat för ögat"
Hej Per-Ola. Svaret på den frågan är enkelt: Ingenting. "Foten för näsan" däremot, det betyder att Hammarby vinner SM-guld.
Lär ni er ingenting i skolan nuförtiden?


Slutligen så undrar Stellan från Österfärnebo "hur man ska äta hockeypulver"
Stellan... hockeypulver är inget för veklingar, men det vet du säkert redan om du har testat.
Det finns bara ett sätt att äta hockeypulver, och det är med pekfingret. En del våghalsar försöker sig på att stoppa ner tungan i burken, men det kan gå riktigt illa om man har otur.
Jag tänker då närmast på den otäcka hockeypulverincidenten i Arvika 1998 då inte mindre än tre tonårsflickor tvingades uppsöka akuten efter att så att säga ha fastnat med tasken i brevlådan.
Hockeypulver är inget man leker med, kom ihåg det!Fortsätt gärna söka på konstiga ord för att komma hit, för Google är din (och min) bästa vän!


2 kommentarer:

maria p sa...

Klart man måste stoppa tungan i burken!!! Det är ju då det smakar som bäst!

Förresten så kommer halva tjocka uppsalasläkten upp till kiruna idag. Inte jag dock, har obstetriktenta på onsdag och måste plugga i helgen. Men det hade varit superkul.

Kram från kussen!

Corundum sa...

Nej! Det finns bara ett rätt sätt att få i sig hockeypulver - man sniffar det! Det går, jag lovar! Man mår som en prins efteråt också... En snortande prins som råkat få tag på fultjack utblandat med Ajax. :P


Just ja! Listoplisto, som den mycket aktiva internetanvändare jag antar att du är så är du säkert också engagerad i IPRED och FRA. Gå med i PiratPartiet! (www.piratpartiet.se) Gratis, enkelt, bra sätt att demonstrera på. Jag försöker värva på alla fronter nu. :)

Trevlig helg!
/jag.