Att duga som man är

Liket lever... ny krönika ligger ute på niomanader.se

-Good enough-

Boktips till mig själv: "Good enough: bli fri från din perfektionism" av Elizabeth Gummesson
;-)


6 kommentarer:

Pippi sa...

Suverän krönika som alltid, igenkänningsfaktorn är total. Kan affirmationer hjälpa? Att upprepa samma ramsa för sig själv, helst flera ggr/dag tills man tror på det? Tankens kraft är ganska intressant att utforska. Testade med en så enkel sak som att kasta ett ihopknycklad papper i diskhon - hittills har jag alltid missat ("jag missar säkert"), men när jag utesluter tanken på att missa ur mitt huvud ("DÄR sätter jag pappret") och bara ser en träff för mitt inre - då går det hur bra som helst. Tänk om det är samma sak med andra företeelser i våra liv? "Jag duger som jag är", "mina goda sidor är..." och att vi är perfekta som vi är just för att vi är mänskliga och "operfekta".

Grattis på halvvägs till 70-födelsedagen i efterskott också. I morgon är det min tur ;)

shirazaal sa...

det bästa jag läst,du har så rätt

listoplisto sa...

Åh, tack så himla mycket, båda två! :-))

listoplisto sa...

Åsså lite mer nyanserat ;-)

Pippi, jag tror absolut att du är nåt på spåren där. På jobbet har jag några såna affirmationer fastklistrade på datorskärmen. Jag försöker påminna mig om att titta på dem ibland, men det är lätt att glömma...man glömmer ju så lätt bort att ta hand om sig själv.

Grattis i efterskott till dig med! :-)

Karriärmamman sa...

Ja, hur fanken gör man?? Personligen är jag periodare på området och det inte utan att jag är lite glad över att perioderna då jag går och tycker sämst om mig själv kommer alltmer sällan. För mig har det handlat om en mognad som faktiskt kommer med åren (för de flesta ialla fall) och en gnutta terapi. En viss dam i familjen brukar verka som ett bra botemedel mot ivern att vara perfekt. Jag menar, vem vill få ett hysteriskt sammanbrott på julafton för att barnen inte öppnar julklapparna på exakt det vis man gör i filmerna... Ve och fasa...

smultronpaj sa...

så sant så sant, vartenda ord. du e klok du.

Man måste liksom andas och bara låta saker och ting vara. Gör det som faktiskt är viktigt och har betydelse och vänta med resten.